четвер, 18 січня 2024 23:51

Суд заарештував фігурантів у справі Гринкевичів
Оновлено

Суд заарештував фігурантів у справі Гринкевичів
Суд заарештував одного фігуранта у справі Гринкевичів. Фото: РБК

Печерський районний суд Києва 18 січня обрав запобіжний захід першому фігуранту у "справі Гринкевичів". Його арештували з півмільярдною заставою.

Всього фігурантів у справі фігурантів у справі п'ятеро. Вони організували оборудки із закупівлями одягу й білизни для Збройних сил України, повідомила речниця Офісу генпрокурора Надія Максимець у коментарі "Українській правді".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соня Морозюк розірвала заручини з Гринкевичем

"Суд обирає запобіжний захід трьом фігурантам справи, щодо першого з них судом ухвалено рішення про арешт на два місяці (до 16 березня) із альтернативою застави в 500 001 528 грн", - розповіла вона.

За даними УП, йдеться про Андрія Колотила. Розгляд інших клопотань триває.

ОНОВЛЕНО 00:40

Обрали запобіжний захід другому фігуранту. За даними видання, йдеться про Володимира Тимківа.

Йому також обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб із тим же розміром застави - 500 001 528 грн.

Підозрювані - двоє керівників підприємств та їх представник, уточнили в Офісі генпрокурора.

ОНОВЛЕНО 03:00

Суд обрав запобіжний захід третьому фігуранту у справі щодо закупівель одягу для ЗСУ - тримання під вартою строком на 60 діб або застава у розмірі понад 500 мільйонів гривень.

29 грудня Державне бюро розслідувань повідомило про затримання бізнесмена Ігоря Гринкевича. За словами правоохоронців, той пропонував співробітнику бюро $500 тис. хабаря. Хабар нібито мав посприяти поверненню майна, вилученого у підконтрольних бізнесмену компаній в ході розслідування раніше відкритого провадження.

30 грудня Печерський районний суд міста Києва обрав Гринкевичу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю 429 млн 440 тис. грн застави.

ДБР повідомило, що майно родини і компаній львівського бізнесмена арештували.

17 січня Ігорю Гринкевичу повідомили про нову підозру. Злочинна організація завдала державному бюджету збитків на майже мільярд гривень .

Міністерство оборони розірвало всі договори з компаніями, пов'язаними з Гринкевичем.

18 січня ДБР оголосило в розшук Романа Гринкевича - сина затриманого львівського бізнесмена.

Зараз ви читаєте новину «Суд заарештував фігурантів у справі Гринкевичів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі