понеділок, 01 липня 2024 19:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Липень може принести Україні ще більше сили. Передусім - переговори з США - Зеленський

Липень може принести Україні ще більше сили. Передусім - переговори з США - Зеленський
Чітко бачимо, що маємо реалізувати у переговорах із партнерами, передусім американськими, заявив президент Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Цей місяць може принести Україні ще більше сили.

Зокрема - у захисті неба та у наближенні до реальної безпеки для України. Про це сказав президент Володимир Зеленський у відеозверненні, повідомляє Gazeta.ua.

Зеленський повідомив, що провів кілька нарад із міжнародниками.

"Ми детально пройшлися усіма планами на липень і цей місяць може принести Україні ще більше сили. Зокрема у захисті неба та в наближенні реальної безпеки для нашої країни", - заявив президент.

"Чітко бачимо, що маємо реалізувати в перемовинах із партнерами, передусім американськими", - сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цього року Україна отримає $50 млрд від заморожених російських активів. А ще будуть гроші від США, ЄС і МВФ

Президент повідомив, що сьогодні зустрівся із делегацією Конгресу Сполучених Штатів Америки.

"Двопартійна делегація Палати представників. Подякував Америці, усім американським друзям України та міжнародного порядку, заснованого на правилах", - сказав Зеленський.

Україні потрібна далекобійна зброя, винищувачі достатньої якості та кількості, більше систем ППО, заявив президент.

"Дуже важлива незмінна віра в те, що життя має перемогти російську війну й усі путінські ворожі амбіції. Це абсолютно можливо. Але можливо за умови збереження не лише нашої сміливості, але й сміливості партнерів. Далекобійна зброя, винищувачі для України достатньої якості та кількості, більше систем ППО – це те, що впливає на весь хід цієї війни і має впливати виключно в наших інтересах - у спільних інтересах усіх народів, які цінують життя і хочуть мирного світу. І це буде. І для цього потрібне американське лідерство", - сказав Зеленський.

У квітні Палата представників Конгресу США схвалила допомогу Україні. Згодом за допомогу проголосував Сенат. Президент США Джозеф Байден підписав закон, який передбачає виділення $60,8 млрд для допомоги Україні.

13 червня президент України і президент США підписали угоду з безпеки, розраховану на 10 років.

Зараз ви читаєте новину «Липень може принести Україні ще більше сили. Передусім - переговори з США - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі