середа, 03 липня 2024 17:13

Дубінський і Деркач влаштовували пресконференції на замовлення російської розвідки - ЗМІ

Дубінський і Деркач влаштовували пресконференції на замовлення російської розвідки - ЗМІ

Колишній нардеп Андрій Деркач та "слуга народу" Олександр Дубінський контактували з російською воєнною розвідкою.

Вони готували пресконференції з метою дискредитації влади України. Про це свідчить протокол допиту свідка, який є у розпорядженні "Цензор.нет".

Свідок відбуває покарання за статтею про держзраду. Він назвався посередником між Деркачем та російською розвідкою. Чоловік виїздив до РФ для підготовки зустрічей Деркача та керівництва ГРУ РФ.

20 листопада 2019 року Деркач та Дубінський провели пресконференцію "Нові факти про міжнародну корупцію, Бурісму і схему доведення України до банкрутства".

Свідок каже, що за декілька тижнів до цього Дубінський відвідав Санкт-Петербург, де зустрівся з кураторами від Голового управління Генерального штабу ЗС РФ. Деркач сам йому сказав, що позивний Дубінського - "Буратіно".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Суспільство почує багато цікавого": у ДБР заявили про завершальний етап розслідування держзради Дубінського

Він додав, що пресконференції Дубінського, Деркача й колишнього прокурора Костянтина Кулика проводилися з метою дискредитації влади України та Джо Байдена як кандидата у президенти США.

Свідок додав, що у період з 2019 по 2022 роки передав Деркачу від $10 до 15 млн за співпрацю з розвідкою Росії. На його думку, ці кошти Деркач також передавав Дубінському та Кулику.

Скандальний нардеп Олександр Дубінський є фігурантом кількох кримінальних справ. Йому, зокрема, повідомили про підозру в службовому підробленні. За версією слідства, він виїхав за межі України під виглядом супроводження свого батька на лікування до іноземного медзакладу.

Пізніше Дубінському оголосили підозру ще й у державній зраді. За матеріалами слідства, він мав позивний "Буратіно" і входив до складу злочинної організації, яку сформувало Головне управління Генштабу Збройних сил Росії (ГРУ).

Зараз ви читаєте новину «Дубінський і Деркач влаштовували пресконференції на замовлення російської розвідки - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі