субота, 06 липня 2024 01:54

У Міноборони сказали, хто може отримати автоматичну відстрочку

У Міноборони сказали, хто може отримати автоматичну відстрочку
Деякі українці отримають автоматичну відстрочку. Фото: Генштаб

Деякі українці отримають автоматичну відстрочку без необхідності йти в ТЦК.

Мова йде про студентів денної форми навчання та батьків, що мають трьох і більше дітей. Про це повідомила заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко, передає Суспільне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Міноборони пояснили, чому застосунок "Резерв +" є найкращим варіантом для оновлення даних

Новий функціонал з'явиться у застосунку Резерв+ вже найближчим часом.

"Одна з функцій, які ми плануємо реалізувати в Резерв+ - це автоматична відстрочка. Це одна з найбільш потрібних функцій наших користувачів. Ми вважаємо, що в деяких кейсах відстрочка повинна надаватися автоматично без будь-яких додаткових заяв у ТЦК і збору паперів. Наприклад, студентам денної форми навчання та батькам трьох і більше дітей. Адже ці дані є в держави, у реєстрі в тому чи іншому вигляді", - розповіла Катерина Черногоренко.

Також вона додала, що інформація про сімейні зв'язки вже міститься в державному реєстрі актів цивільного стану. Проте у деяких випадках держава не може отримати дані з РАЦСу одразу, але в більшості випадків в електронній формі "можна закрити цей кейс".

З 18 травня, коли розпочав роботу застосунок "Резерв+", його послугами для оновлення персональних даних та оформлення військово-облікових документів скористалися вже два мільйони громадян.

Оновлення даних через застосунок займає лише кілька хвилин.

Зараз ви читаєте новину «У Міноборони сказали, хто може отримати автоматичну відстрочку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі