понеділок, 30 вересня 2024 04:22

До Умані на святкування юдейського нового року з'їжджаються хасиди

До Умані на святкування юдейського нового року з'їжджаються хасиди
В Умань масово їдуть хасиди. Фото: Кореспондент

На святкування юдейського нового року Рош га-Шана біля могили свого духовного наставника рабі Нахмана в Умань з'їжджаються паломники-хасиди.

Святкування планується з вечора 2 жовтня по 4 жовтня. Буде зустрічатися 5785 рік від створення світу, розповіла "Суспільному" директорка доброчинного фонду "Історико-культурний центр міста Умань" Ірина Рибницька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Молдова не дозволила ізраїльським прочанам в Умань проїзд своєю територією

Умань готується прийняти 50 тисяч паломників. Нині усі відповідні служби працюють у посиленому режимі. Станом на 27 вересня приїхали близько пʼяти тисяч хасидів.

"Нині організовуються блокпости по периметру місця, де буде проходити святкування Рош га-Шана. Це облаштування блокпостами, блоками для нацполіції, для відповідних служб, для того, щоб забезпечити правопорядок на території цього святкування", - зазначив перший заступник міського голови Олег Ганіч.

Цього року в Умані очікується майже вдвічі більше паломників порівняно з минулим. Минулого року ще були побоювання через ситуацію з безпекою. Оскільки нічого екстраординарного не сталося, вони вважають, що в Умані буде безпечно.

Зараз ви читаєте новину «До Умані на святкування юдейського нового року з'їжджаються хасиди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі