середа, 07 серпня 2024 12:13

Цьогоріч в Україну приїде вдвічі більше хасидів - посол Ізраїлю

Цьогоріч в Україну приїде вдвічі більше хасидів - посол Ізраїлю
Україна не обмежувала в'їзд паломників, а Ізраїль технічно не може і не хоче цього робити. Фото: Gazeta.ua

Паломники цьогоріч приїдуть в Умань на святкування єврейського нового року Рош-Гашана, навіть попри застереження ізраїльського уряду.

Очікується, що їхня кількість вдвічі перевищить тогорічну, розповів посол Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський, передає "РБК-Україна".

"Цього року в Умані очікується майже вдвічі більше паломників порівняно з минулим. Я думаю, що минулого року ще були побоювання через ситуацію з безпекою, але оскільки нічого екстраординарного не сталося, вони вважають, що там буде безпечно", - зазначив посол.

Україна не обмежувала в'їзд паломників, а Ізраїль технічно не може і не хоче цього робити, підкреслив Бродський.

"Десятки тисяч паломників приїдуть і цього року також", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гори сміття, долар по 43 грн і заборона на алкоголь - як хасиди святкували Рош га-Шана в Умані

Посол також висловив подяку українським службам на Черкащині, які забезпечують безпеку та порядок в Умані.

"У нас дуже гарний контакт із українськими службами, які забезпечують безпеку та порядок в Умані під час масових заходів за участі громадян Ізраїлю впродовж багатьох років. Сподіваюся, що як і минулого року, все пройде більш-менш спокійно, і так само як вони приїдуть, так само вони спокійно і поїдуть через кілька днів", - сказав він.

Бродський також повідомив, що як і в попередні роки, цьогоріч планується приїзд ізраїльських поліцейських, які допомагатимуть українським колегам забезпечувати порядок і безпеку паломників.

В Умані на Черкащині 15 вересня хасиди розпочинають святкувати Рош-Гашана. Наймасові гуляння влаштували в "Єврейському кварталі". Ще його називають "маленький Єрусалим".

Зараз ви читаєте новину «Цьогоріч в Україну приїде вдвічі більше хасидів - посол Ізраїлю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі