понеділок, 09 вересня 2024 20:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський сказав, від чого залежить перебіг війни

Зеленський сказав, від чого залежить перебіг війни
Міністр оборони США Ллойд Остін, президент України Володимир Зеленський і міністр оборони України Рустем Умєров на засіданні у форматі "Рамштайн". Фото: Facebook.com/rustemumerov.ua

Після крайнього засідання "Рамштайну" всі досягнуті домовленості мають бути реалізовані максимально швидко.

Від виконання усіх обіцянок партнерами прямо залежить перебіг війни. Про це заявив президент Володимир Зеленський у відеозверненні, повідомляє Gazeta.ua.

Зеленський сказав, що заслухав доповідь міністра оборони Рустема Умєрова за результатами "Рамштайну" та його перемовин із партнерами.

"Всі досягнуті домовленості мають бути реалізовані максимально швидко. Те, що потрібно у вересні, має бути поставлено у наші війська саме у вересні. Те, про що ми домовилися на інші місяці, теж має бути вчасно", - заявив президент.

Від якості логістики у постачанні і виконання усіх обіцянок партнерами прямо залежить перебіг війни, сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Покровському і Курахівському напрямках треба знищити найбільше росіян - Зеленський

Президент повідомив, що зібрав Ставку верховного головнокомандувача.

"Кілька ключових питань. Захист енергетики від російських ударів. Захист наших позицій на фронті. Детально розібрали постачання у війська артилерії, включно з нашими "богданами", та забезпечення наших бригад технікою", - сказав Зеленський.

"Щодо енергетики є чіткі терміни та вимоги щодо кожного об'єкта, щодо фізичного захисту та щодо прикриття з повітря", - заявив президент.

Потрібен чіткий підхід до реалізації усіх необхідних заходів, сказав Зеленський.

"Відповідальність за це виключно персональна - і за будівництво захисту, і за роботу ППО", - заявив глава держави.

"Детально працюємо й щодо комплектації наших бойових бригад і бригад резерву", - сказав президент.

6 вересня Зеленський прибув на авіабазу "Рамштайн" у Німеччині для участі у засіданні Контактної групи з питань оборони України. У фокусі на засіданні була тема забезпечення України системами ППО і ракетами до них, сказав Умєров.

Того ж дня Сполучені Штати Америки оголосили про новий пакет військової допомоги Україні, який передбачає, зокрема, допомогу для ППО та артилерійські боєприпаси.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський сказав, від чого залежить перебіг війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі