субота, 14 вересня 2024 20:10

"На місці президента я б занепокоївся" - Разумков в інтервʼю Gazeta.ua

"На місці президента я б занепокоївся" - Разумков в інтервʼю Gazeta.ua
Дмитро Разумков прокоментував зміни в уряді. Фото: Тарас ПОДОЛЯН

Більшість людей в оновленому Кабміні є наближеними до голови Офісу президента Андрія Єрмака. Зміни в уряді не знизять рівень напруги в державі.

Про оновлений уряд, підвищення податків і те, хто насправді керує державою, у інтервʼю Gazeta.ua розповів колишній спікер Верховної Ради і народний депутат Дмитро Разумков.

Премʼєру можна переглянути на YouTube-каналі Gazeta.ua.

"Важко назвати урядом той набір людей, які сьогодні засідають у Кабміні. Тому що вони не впливають на процес. Якщо раніше ми мали Кабмін Зеленського, то зараз маємо Кабмін Єрмака. Там є одногрупники, друзі, наближені до нього люди. На місці президента, я б трохи занепокоївся, бо занадто багато повноважень передано главі Офісу президента", - сказав Разумков.

За словами нардепа, важливі рішення в державі ухвалюють особисто президент Володимир Зеленський та Андрій Єрмак. Тому зміни в уряді ні на що особливо не вплинуть.

"Зміни у Кабміні навіть не косметичні, бо якщо вийдемо на вулицю й запитаємо у людей, кого на кого поміняли, то вони не знатимуть. Із таким самим успіхом можна було не людей змінювати, а просто портрети. Ні Кабмін, ні Верховна Рада не є тими субʼєктами, якими вони прописані в Конституції. Це погано. Ми сьогодні не маємо уряду, а тільки відділ при Офісі президента під назвою Кабмін, що впроваджує рішення, прийняті на Банковій. І є ще один, який можна назвати відділом законодавчого забезпечення діяльності ОП - Верховна Рада. Те, за що голосує сьогодні монобільшість і колишні ОПЗЖ, матиме катастрофічні наслідки", - додав Разумков.

4 вересня Верховна Рада призначила дев'ятьох міністрів, перед цим президент Володимир Зеленський зустрівся із фракцією "Слуга народу".

Зараз ви читаєте новину «"На місці президента я б занепокоївся" - Разумков в інтервʼю Gazeta.ua». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі