неділя, 15 вересня 2024 11:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія хоче завершити війну проти України до 2026 року - Буданов

Росія хоче завершити війну проти України до 2026 року - Буданов
Усі проблеми у ворога почнуться влітку 2025 року, сказав начальник ГУР Кирило Буданов. Фото: gur.gov.ua

У Російській Федерації з літа 2025 року розпочнуться серйозні проблеми.

Тому Москва хоче закінчити війну до 2026 року. Про це сказав начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов, повідомив "Інтерфакс-Україна".

"2025-й рік для них, рубіж 25-го - початок 26-го - він для них ключовий. Вони і хочуть все це закінчити, тому що за їхніми власними підрахунками, Російської Федерації, якщо вони не виходять із цієї війни умовними переможцями, вони на далеке, скажімо так, майбутнє, яке можна прорахувати, - це горизонт від 30-ти років, - випадають узагалі з можливості бачити в Росії наддержаву, до чого вони прагнуть", - сказав Буданов.

Начальник ГУР зазначив, що РФ прогнозує, що "всі проблеми у них почнуться влітку 25-го року", оскільки об'єднаються як фінансово-економічний фактор, так і соціально-політичний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ розбили на Курщині російських "ведевешників" - відео

За словами Буданова, наразі в РФ розуміють, що триває спад, який уже відчутний і болючий.

"Але це ще далеко не пік. Вони прогнозують, що приблизно у період літа 25-го року негативний вплив на економіку почне бути дуже відчутним для їхньої країни. Із цим, до речі, пов'язано безліч процесів, які вони намагаються зараз прискорити у своїй державі, щоб максимально вийти в цей період так, як би їм хотілося. Їм хотілося б завершити своєю перемогою, на жаль", - сказав начальник ГУР.

"У цей період (влітку 2025 року) вони зіштовхнуться з дилемою - або оголошувати мобілізацію, або якимось чином треба трошки зменшувати інтенсивність бойових дій, що для них може бути, врешті-решт, критичним", - заявив Буданов.

Втома від війни у Росії існує, бо війна вже торкнулася великого прошарку населення РФ, сказав начальник ГУР.

На соціально-психологічний стан населення Росії також вплинули зусилля України з перенесення бойових дій на територію РФ, вглиб неї, зазначив генерал.

"Це змінило світогляд (росіян). До цього все російське населення жило у парадигмі, що, хай там що, ми дуже потужна країна, ми найсильніші у світі. І ось із першими вибухами, скажімо так, у Москві та територією Російської Федерації і так далі, цей міф було зруйновано", - сказав Буданов.

Начальник ГУР, посилаючись на російські документи, сказав, що у разі відсутності російської перемоги до кінця 2025 року у світі залишаються дві наддержави - США і Китай, а місця РФ там не буде.

"Вони це усвідомлюють. Для них це ключовий період. Тому вони будуть робити все можливе, щоб у їхньому розумінні перемогти. Інакше вони вилітають з абсолютно всіх світових процесів. Усе, на що вони можуть розраховувати - це регіональне лідерство, а це їх не влаштовує", - сказав Кирило Буданов.

12 серпня президент України Володимир Зеленський офіційно заявив про операцію у Курській області.

Збройні сили України узяли під контроль 100 населених пунктів у Курській області і просуваються. Йдеться про 1294 кв. км території, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

За 934 дні втрати російських окупантів становили 633 800 осіб, 17 063 броньовані машини, 8680 танків, 369 літаків, 328 гелікоптерів, 28 кораблів/катерів, підводний човен..

Зараз ви читаєте новину «Росія хоче завершити війну проти України до 2026 року - Буданов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі