понеділок, 12 серпня 2024 18:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський вперше офіційно заявив про операцію у Курській області. ЗСУ контролюють там 1000 кв. км

Зеленський вперше офіційно заявив про операцію у Курській області. ЗСУ контролюють там 1000 кв. км
Президент Володимир Зеленський сказав про операцію у Курській області. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський зібрав Ставку верховного головнокомандувача.

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський доповів щодо наших оборонних дій на фронті та операції у Курській області. Про це Зеленський повідомив у понеділок.

"Найважливіше - була доповідь Головкома Олександра Сирського щодо наших оборонних дій на фронті та операції в Курській області. Вдячні всім солдатам і командирам за стійкість та рішучі дії. Серед іншого доручили міністру внутрішніх справ, іншим урядовцям, СБУ підготувати гуманітарний план для території проведення операції", - заявив президент.

Сирський повідомив, що українські військові проводять наступальну операцію на території Курської області. "На даний час під нашим контролем знаходиться близько 1000 кв. км РФ. Ситуація знаходиться під нашим контролем", - сказав головнокомандувач ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Курській області скинули російський триколор - відео

Також Зеленський сказав про кілька доручень координаційному штабу, Головному управлінню розвідки, Службі безпеки України і Міністерству внутрішніх справ - підготувати чітку й прозору стратегію повернення наших людей з російського полону.

"Міністерству оборони та дипломатам - представити перелік необхідних дій з нашого боку, щоб отримати від партнерів дозвіл на використання далекобійної зброї для захисту нашої території", - сказав президент.

Також Зеленський сказав про підтримку українських виробників.

"Була доповідь економічного блоку, першої віцепремʼєрки Юлії Свириденко. Збільшуємо долю українського виробництва в державних закупівлях. Уряд готує для наших підприємств тривалі, прогнозовані контракти на 5-10 років", - заявив глава держави.

Сьогодні російський диктатор Володимир Путін заявив про перебування ЗСУ у Курській області. Путіну доповіли, що Збройні сили України взяли під контроль 28 населених пунктів Курщини.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський вперше офіційно заявив про операцію у Курській області. ЗСУ контролюють там 1000 кв. км». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі