неділя, 15 вересня 2024 19:56

Зеленський висловився про обстріл Харкова і звернувся до союзників

Зеленський висловився про обстріл Харкова і звернувся до союзників
Президент Володимир Зеленський наголосив, що Україні потрібна далекобійна зброя. Фото: ОП

На місці обстрілу у Харкові тривають рятувальні роботи.

Загалом тільки в одному цьому ударі по Харківщині було чотири авіабомби, вказав президент Володимир Зеленський.

"Одна по Харкову, по будинку. Інші три - по селах в Харківській області. Сьогодні ж росіяни били такими бомбами по Сумщині, по нашій Донеччині. Загалом щодобово - не менше сотні таких авіаударів. За одну минулу добу - 128 керованих авіабомб. І протиставити цьому терору можна лише системне рішення, і це рішення щодо далекобійності. Щоб знищити російську військову авіацію там, де вона базується. Це очевидне, логічне рішення. Ми пояснили вже всім партнерам, чому Україні дійсно потрібна достатня далекобійність", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одна жінка вважається зниклою безвісти: повідомили наслідки обстрілу Харкова

Всі ці удари доводить, що далекобійність має бути, і має бути достатньою, наголосив він.

"Ми очікуємо відповідних рішень передусім від Сполучених Штатів Америки, Британії, Франції, Німеччини, Італії – усіх, хто може своєю рішучістю допомогти в порятунку життів", - підсумував Зеленський.

15 вересня росіяни атакували керованою авіаційною бомбою будинок у Немишлянському районі Харкова. Постраждала 41 людина, одна жінка вважається зниклою безвісти.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський висловився про обстріл Харкова і звернувся до союзників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі