понеділок, 16 вересня 2024 21:03

Підозрюваний у замаху на Трампа не має відношення ні до Інтернаціонального легіону, ні до "Азову"

Підозрюваний у спробі замаху на кандидата у президенти США Дональда Трампа американець Райан Веслі Рут не мав жодного стосунку до Інтернаціонального легіону ЗСУ.

Рут казав, що він на волонтерських засадах вербував бійців. Речник підрозділу у коментарі BBC заперечив це.

"Ми хотіли б пояснити, що Раян Веслі Рут ніколи не був частиною Інтернаціонального легіону, не співпрацював з ним і не був пов'язаний з ним будь-яким чином. Будь-які заяви чи припущення, які вказують на протилежне, є абсолютно неточними", - наголосив він.

Волонтер гуманітарного проекту Phoenix Кріс Лутц кілька разів зустрічав Рута у Києві 2022 року. Він сказав, що підозрюваний справді прагнув допомогти Україні, але "робив це у нездоровий спосіб".

"Я б не назвав його божевільним. Він просто був надто зосередженим. Він намагався зробити все можливе, щоб допомогти Україні. Але це доходило до нездорового рівня. Він також не мав прав чи повноважень вербувати в український міжнародний легіон", - зазначив волонтер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія використовує новий замах на Трампа проти України - експерт

Дванадцята бригада спеціального призначення "Азов" теж заперечила, що Рут якось до неї причетний.

У соціальних мережах шириться відео 2022 року з мітингу у Києві на підтримку Маріупольського гарнізону. Там був присутній Рут.

"Офіційно заявляємо, що Раян Веслі Рут не має жодного відношення до "Азову" й ніколи не мав жодного стосунку до бригади. Мирна демонстрація, на якій він був присутній, була відкритою, і до неї міг приєднатися кожен. На відео, знятому мітингувальниками, він потрапив випадково", - йдеться у повідомленні.

Підозрюваний у новому замаху на експрезидента США Дональда Трампа Раян Уеслі Раут висловлювався на підтримку України в десятках публікацій у соцмережі X у 2022 році.

Він, зокрема, заявляв, що готовий померти в сутичці і що "треба спалити Кремль дотла".

Ввечері 15 вересня біля кандидата у президенти США Дональда Трампа стріляли, коли він виходив зі свого гольф-клубу у Вест-Палм-Біч, Флорида. Трампові нічого не загрожувало під час інциденту.

Зараз ви читаєте новину «Підозрюваний у замаху на Трампа не має відношення ні до Інтернаціонального легіону, ні до "Азову"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі