понеділок, 16 вересня 2024 09:16

Підозрюваний у замаху на Трампа рішуче підтримував Україну - ЗМІ

Підозрюваний у замаху на Трампа рішуче підтримував Україну - ЗМІ
За підозрою у замаху на експрезидента США Дональда Трампа затримали Раяна Уеслі Раута. Фото: ceskenoviny.cz

Підозрюваний у новому замаху на експрезидента США Дональда Трампа Раян Уеслі Раут висловлювався на підтримку України в десятках публікацій у соцмережі X у 2022 році.

Він, зокрема, заявляв, що готовий померти в сутичці і що "треба спалити Кремль дотла". Про це пише CNN.

"Я готовий полетіти до Кракова та поїхати до кордону України, щоб бути добровольцем, воювати і померти. Чи можу я бути прикладом, ми повинні перемогти" - написав Раут у X у березні 2022 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден відреагував на ймовірний другий замах на Трампа

Раут також використав свій особистий обліковий запис у Facebook минулого року, щоб заохотити іноземців брати участь у війні.

За інформацією видання, починаючи з жовтня 2023 року, він намагався залучити афганських призовників до постів, представляючи себе "позаштатним зв'язковим для українського уряду".

"Воїни Афганістану - Україна певною мірою зацікавлена в 3000 солдатів, тому мені потрібно, щоб кожен солдат, який має паспорт, надіслав мені копію свого паспорта для виряджання до України", - зауважив він в одному з таких дописів, опублікованих англійською та пушту.

Ввечері 15 вересня біля кандидата у президенти США Дональда Трампа стріляли, коли він виходив зі свого гольф-клубу у Вест-Палм-Біч, Флорида.

Трампові нічого не загрожувало під час інциденту. Стрілянина сталася у районі за межами клубу, який відомий високим рівнем злочинності.

Зараз ви читаєте новину «Підозрюваний у замаху на Трампа рішуче підтримував Україну - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі