неділя, 15 вересня 2024 12:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни змінили тактику штурмів - військовий

Росіяни змінили тактику штурмів - військовий
Українські військові відбивають атаки загарбників на різних ділянках фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські загарбники не зменшують темпів наступальних дій на сході України.

Там окупанти перейшли до нової тактики, якій стало дещо важче протидіяти. Про це у коментарі 24 Каналу розповів офіцер артилерії 4 бригади НГУ "Рубіж" Володимир Назаренко.

За його словами, росіяни вчаться на своїх помилках. Загарбники продовжують свою літню кампанію, намагаючись до настання несприятливих погодних умов захопити якомога більше територій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад 60 авіаударів за добу: Генштаб повідомив оперативні дані з фронту

"Ворог продовжує нав'язувати контакт, тобто ситуація справді критична, складна. Надзвичайно важко бійцям, особливо піхотинцям, відбивати спроби штурмів ворога. Противник багато вчиться на своїх помилках. Якщо ще минулого року вони штурмували з'єднаннями бронетехніки, то зараз здебільшого діють малими групами", - розповів Назаренко.

За його словами, використовуючи малі групи, росіяни сподіваються захопити більше територій. Відчутною є також перевага ворога у живій силі.

"Вони можуть дозволити собі ставитися до власних бійців як до рабів, щоденно відправляючи їх штурмувати ті чи інші посадки. Ще є відголос літньої кампанії, коли ворог намагається маскуватися у високій рослинності, пробувати просуватися на зарослих полях, щоб це не було помітно. Всі свої дії ворог прикриває величезною кількістю дронів зі скидами", - зазначив офіцер.

Він додав, що загарбники намагаються запускати свої ударні дрони на десятки кілометрів в тил Сил оборони. Це додає складності українським силам. Однак, українські військові активно користуються засобами радіоелектронної боротьби. А розвідувальні дрони допомагають артилеристам ефективно знищувати ворожі цілі.

На сході України російські окупаційні війська поступово просувалися навколо Вугледара і на південний схід від Покровська Донецької області.

Однак за останній тиждень росіяни істотно не просунулися у бік самого Покровська. Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни змінили тактику штурмів - військовий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі