четвер, 12 вересня 2024 08:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Розвідники знищили у Чорному морі російський винищувач за $50 млн

Розвідники знищили у Чорному морі російський винищувач за $50 млн
Під час операції в акваторії Чорного моря воїни спецпідрозділу ГУР МО України знищили російський бойовий літак Су-30СМ влучанням з ПЗРК. Фото: росЗМІ

ГУР офіційно підтвердило знищення Су-30СМ вартістю приблизно $50 млн у Чорному морі.

Піке на глибину - розвідники у Чорному морі знищили російський літак, повідомляє 12 вересня пресслужба відомства.

"Під час операції в акваторії Чорного моря воїни спецпідрозділу ГУР МО України знищили російський бойовий літак Су-30СМ влучанням з ПЗРК. Винищувач, який упав у море, належав до складу 43 окремого морського авіаційного полку ВКС РФ, який базується на аеродромі міста Саки у тимчасово окупованому Криму. Вартість такого літака становить орієнтовно 50 мільйонів доларів", - сказано в повідомленні.

Окупанти втратили зв'язок зі своїм бойовим бортом 11 вересня близько 5:00. Орієнтовно через три години росіяни розпочали пошуково-рятувальну операцію із залученням літака Ан-26, а також гелікоптерів Мі-8 та Ка-27.

В обідній час загарбники доповіли командуванню про виявлену в морі, за 70 км на північний захід від мису Тарханкут, характерну пляму від авіаційного пального, а невдовзі побачили і уламки знищеного Су-30СМ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військові розповіли про ситуацію на передовій

Наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам значних втрат в техніці та живій силі, виснажують наступальний потенціал ворога вздовж всієї лінії фронту та у тилу. Загалом, минулої доби втрати російських загарбників склали 1270 осіб. Також українські воїни знешкодили 11 танків, 17 бойових броньованих машин, 73 артилерійські системи, дві РСЗВ, два засоби ППО, один літак, 43 БпЛА оперативно-тактичного рівня, 93 автомобілі та дві одиниці спецтехніки.

Зараз ви читаєте новину «Розвідники знищили у Чорному морі російський винищувач за $50 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі