неділя, 15 вересня 2024 12:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Британська розвідка проаналізувала ситуацію біля Покровська і на Курщині

Британська розвідка проаналізувала ситуацію біля Покровська і на Курщині
Міноборони Великої Британії прокоментувало ситуацію на Покровському напрямку. Фото: gov.uk

На сході України російські окупаційні війська поступово просувалися навколо Вугледара і на південний схід від Покровська Донецької області.

Однак за останній тиждень росіяни істотно не просунулися у бік самого Покровська. Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії.

За повідомленням британської розвідки, у Курській області, де Україна утримує контроль над приблизно 800-900 кв. км території із середини серпня, російські війська розпочали контрнаступ.

За даними британців, "очолювані підрозділами повітряно-десантних військ та морської піхоти, російські війська атакували українські позиції".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія хоче завершити війну проти України до 2026 року - Буданов

"Росія продовжила високі темпи наступальних операцій на кількох ділянках лінії фронту", - повідомило Мінооборони Великої Британії.

Українські десантники розбили у Курській області підрозділ російських ВДВ. Вчора на позиції українських воїнів ворог кинув 14 одиниць військової техніки. Сили оборони України завдали удару по російських "ведевешниках".

У серпні президент України Володимир Зеленський офіційно заявив про операцію у Курській області.

Протягом минулої доби на фронті відбулося 164 бойових зіткнення, повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Британська розвідка проаналізувала ситуацію біля Покровська і на Курщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі