вівторок, 10 вересня 2024 01:41

Білоруси збивають російські БпЛА і замовчують це - Держприкордонслужба

Білоруси збивають російські БпЛА і замовчують це - Держприкордонслужба
Білоруси замовчують, які саме безпілотники збивають над своєю територією. Фото: Укрінформ

Останнім часом російські безпілотники все частіше залітають на територію Білорусі.

Білоруси почали замовчувати інформацію про те, чиї ж дрони вони збивають, повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону, пише Gazeta.ua.

А ще донедавна самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко звинувачував Україну, що нібито повітряний простір країни порушують українські дрони, заявив Демченко

"Вони перекидали відповідальність на нашу країну, говорили, що через це ми становимо загрозу", - сказав Демченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні оцінили ситуацію на кордоні з Білоруссю

Натомість, коли у Білорусь залітають російські "Шахеди", то там замовчують, що це за безпілотники.

У таких випадках білоруси запевняють, що просто проводять "перевірку" або змушені збивати БпЛа, прокоментував речник ДПСУ.

При цьому, представники білоруської влади говорять про такі випадки лише у тому випадку, коли не можуть приховати, що російській дрони дійсно перебували у їхньому повітряному просторі, додав він.

У ніч із 6 на 7 вересня на територію Білорусі залетіли не менше семи дронів-камікадзе типу Shahed і, ймовірно, вперше зайшов також один розвідувальний російський БПЛА типу Supercam.

Раніше у білоруському генштабі заявляли, що вночі 5 вересня на територію країни залетіли російські безпілотники і їх збивали. Однак там зробили вигляд, що не знають, звідки БПЛА були запущені.

Перед цим "Беларускі Гаюн" повідомляв, що вночі на 29 серпня під час повітряної атаки РФ проти України один із дронів залетів на територію Білорусі у Єльському районі.

Зараз ви читаєте новину «Білоруси збивають російські БпЛА і замовчують це - Держприкордонслужба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі