четвер, 29 серпня 2024 11:01

У Білорусі вперше підняли авіацію для збиття російського дрона

У Білорусі вперше застосували авіацію для збиття російського ударного дрона типу Shahed.

Вночі проти 29 серпня під час чергової атаки РФ по Україні один із дронів знову залетів на територію Білорусі в Єльському районі. Про це повідомляє моніторингова група "Беларускі Гаюн".

Автор: t.me/Hajun_BY
  На територію Білорусі знову залетів російський ударний дрон
На територію Білорусі знову залетів російський ударний дрон

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ атакувала Київщину ударними дронами - подробиці

Це сталося близько 3:30.

"За нашими даними, після заходу "шахеда" в повітряний простір Білорусі винищувач ВПС РБ близько 20 хвилин ганявся за порушником, а в районі 03:55 в Єльському районі Гомельської області чули не менше двох вибухів і спостерігали яскравий спалах у небі", - йдеться у повідомленні.

За інформацією Telegram-каналу, це, ймовірно, був перший зафіксований випадок, коли винищувач ВПС Білорусі спробував знищити реальну військову ціль в небі - російський дрон-камікадзе.

У ніч проти 29 серпня противник атакував Україну трьома керованими авіаційними ракетами Х-59/69. Ворог також випустив дві ракети, тип яких встановлюється, а також 74 ударних БпЛА типу Shahed-131/136.

У результаті протиповітряного бою збито дві керовані авіаційні ракети Х-59/69 та 60 ударних БпЛА Shahed-131/136. Ще 14 ударних БпЛА були локаційно втрачені.

Зараз ви читаєте новину «У Білорусі вперше підняли авіацію для збиття російського дрона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі