понеділок, 16 вересня 2024 15:47

Українцям приходять листи про нібито вибух на Рівненській АЕС: що це

Українцям приходять листи про нібито вибух на Рівненській АЕС: що це
Почали приходити фейкові листи від ДСНС. Фото: ЦПД

Українцям на пошту почали приходити електронні листи про ракетний обстріл Рівненської АЕС начебто від імені Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

У листах пишуть про підвищений рівень радіації. ДСНС таких листів не розсилала, йдеться у повідомленні Центру протидії дезінформації.

Пошти служби не були зламані. Ці листи можуть розсилатись через поштові скриньки-двійники. У ДСНС кажуть, що таким чином Росія намагається посіяти паніку серед населення, дискредитувати українські держструктури та знизити рівень довіри до них.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чергова порція брехні: Росія розповсюджує фейк, нібито на Рівненській АЕС утримують російських атомників

"Якщо ви отримали подібний лист, позначте його як спам та в жодному разі не переходьте за вказаними посиланнями. Якщо ви все ж перейшли за посиланням, зверніться до Кіберполіції", - йдеться у повідомленні.

15 вересня росіяни атакували керованою авіаційною бомбою будинок у Немишлянському районі Харкова. Постраждала 41 людина, одна жінка вважається зниклою безвісти.

Зараз ви читаєте новину «Українцям приходять листи про нібито вибух на Рівненській АЕС: що це». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі