пʼятниця, 25 березня 2022 03:30

Чергова порція брехні: Росія розповсюджує фейк, нібито на Рівненській АЕС утримують російських атомників

Чергова порція брехні: Росія розповсюджує фейк, нібито на Рівненській АЕС утримують російських атомників
Після передачі вантажу українській стороні 23 березня роззброєні російські громадяни покинули територію Рівненської АЕС. Фото: uatom.org

Росія поширює фейки в МАГАТЕ про нібито утримування російських атомників на Рівненській АЕС.

Але росіяни зі своєї волі залишаються у готелі та не хочуть повертатися до РФ, повідомили у Міністерстві закордонних справ України.

"Жодних російських спеціалістів-атомників на Рівненській АЕС не було і немає. Четверо озброєних громадян рф супроводжували вантаж елементів ядерного палива, що прибув на атомну станцію до 24 лютого 2022 року. З моменту прибуття вантажу зазначені особи забезпечували його охорону до завершення розвантаження відповідно до умов контракту", — йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля Чорнобильської АЕС горять ліси: є підвищення цезію в повітрі

У міністерстві зазначають, що після передачі вантажу українській стороні 23 березня роззброєні російські громадяни покинули територію Рівненської АЕС.

"Зараз росіяни знаходяться в готелі за власною волею. Наразі вони не висловлюють бажання повертатися до Росії", — повідомляють у МЗС.

Якщо ж росіяни захочуть повернутися додому, то українська сторона готова їм допомогти відповідно до існуючих процедур.

Служба безпеки України затримала у Рівненській області посадовця НАЕК "Енергоатом" за співпрацю з російськими окупантами.

Зараз ви читаєте новину «Чергова порція брехні: Росія розповсюджує фейк, нібито на Рівненській АЕС утримують російських атомників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі