четвер, 19 вересня 2024 17:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Укрпошта почала розсилати перші повістки без участі ТЦК - ЗМІ

Укрпошта почала розсилати перші повістки без участі ТЦК - ЗМІ
Укрпошта почала розсилати перші шість тисяч повісток без участі ТЦК, повідомляють. Фото: Facebook.com/ukrposhta

17 вересня відбувся перший централізований обмін повістками в електронному форматі: усі повістки, підписані електронними підписами керівників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, автоматично надійшли до серверів Укрпошти.

Про це повідомив сайт Ukrainian Military Pages з посиланням на Командування Сухопутних військ Збройних сил України.

"Загалом Укрпошта отримала близько 6000 повісток щодо виклику військовозобов'язаних до ТЦК. Разом з тим, на кого саме формувати повістки, обирали не в місцевих військкоматах", - пише Ukrainian Military Pages.

Повідомляють, що повістки, створені Реєстром військовозобов'язаних і підписані електронно, містять спеціальний QR-код. Укрпошта роздрукувала їх і тепер надсилає за домашніми адресами військовозобов'язаних у вигляді рекомендованих поштових відправлень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сирський сказав про збільшення терміну базової загальновійськової підготовки

На явку до ТЦК надано 14 днів.

Раніше начальник Управління інформаційних технологій Міністерства оборони Олег Берестовий повідомляв про автоматизацію процесу вручення повісток військовозобов'язаним.

За словами представника Міноборони, Укрпошта доставлятиме повістки адресатам.

В Україні діють воєнний стан і загальна мобілізація військовозобов'язаних.

18 травня набув чинності закон про мобілізацію. Міноборони запустило мобільний застосунок "Резерв+" для військовозобов'язаних, призовників і резервістів.

Зараз ви читаєте новину «Укрпошта почала розсилати перші повістки без участі ТЦК - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі