четвер, 19 вересня 2024 23:19

Telegram є основною соцмережею, через яку українці отримують новини - дослідження

Telegram є основною соцмережею, через яку українці отримують новини - дослідження
У 2024 році Telegram продовжує залишатись основною соціальною мережею для українців. Фото: t.me/u_now

Telegram є основним джерелом інформації для 73% українців.

Соцмережа значно переважає інші, які використовують українці у побутовому спілкуванні і за останній рік його популярність зросла до 81%. Такі дані дослідження медіаспоживання в Україні представила директорка Internews Network в Україні, керівниця Медійної програми USAID в Україні Джилліан МакКормак.

Що ж стосується інших соцмереж, з яких українці черпають дані, то за рік більше зросла популярність YouTube – до 19%, однак впала популярність як джерела інформації Facebook – з 19 до 16%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соціологи запитали українців про заборону Telegram - результати відповідей

Водночас половина українців вважають, що держава не має втручатись в роботу Telegram, третина вважають корисною певну регуляцію, а 4% виступають за заборону його в Україні.

В разі його заборони половина українців, зокрема 52%, шукатимуть інші джерела споживання новин, 31% користуватимуться Telegram і далі через сервіси обходу, а ще чверть готові підписатись на ті ж ресурси та блогерів на інших сервісах.

У лютому на круглому столі, який організував Комітет Верховної Ради з питань свободи слова, заявили про пошук шляхів для заборони діяльності Telegram в Україні.

Центр протидії дезінформації при РНБО опублікував список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди.

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов назвав Telegram загрозою національній безпеці.

Зараз ви читаєте новину «Telegram є основною соцмережею, через яку українці отримують новини - дослідження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі