пʼятниця, 20 вересня 2024 00:53

У ЄС відповіли, чи повернуть в Україну військовозобов'язаних чоловіків

У ЄС відповіли, чи повернуть в Україну військовозобов'язаних чоловіків
Єврокомісар Ілва Йоганссон повідомила, що з ЄС не видворятимуть українських чоловіків. Фото: eastnews.ua

Євросоюз не повертатиме примусово до України чоловіків мобілізаційного віку.

Це неможливо згідно з Директивою про тимчасовий захист. Про це сказала профільна єврокомісарка з внутрішніх справ Ілва Йоганссон в інтерв'ю Радіо Свобода.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловіки за-кордоном, які не оновили дані, отримали перші санкції

На уточнююче запитання, чи ЄС допоміг би Україні повернути її чоловіків призовного віку з-за кордону, вона наголосила, що нікого не видворятимуть із території Євросоюзу примусово.

"Ми підтримаємо тих, хто хоче повернутися в Україну, і ми обговоримо з українською владою та українським урядом, як зробити це в найкращий спосіб. Ми нікого не викидатимемо з ЄС", ­– додала Йоганссон.

Європа прийняла мільйони біженців з України після повномасштабного російського вторгнення у лютому 2022 року. Уряди європейських країн надали їм особливий статус і фінансову допомогу.

За даними Агентства ООН у справах біженців, у західних країнах - близько п'яти мільйонів українських біженців.

Президент України Володимир Зеленський звертався до керівництва країн, куди втекли військовозобов'язані чоловіки, з проханням посприяти поверненню чоловіків призовного віку, але керівництво країн не погодилися.

Зараз ви читаєте новину «У ЄС відповіли, чи повернуть в Україну військовозобов'язаних чоловіків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі