неділя, 08 вересня 2024 20:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський: план перемоги України представимо Байдену, а також Трампу і Гарріс

Зеленський: план перемоги України представимо Байдену, а також Трампу і Гарріс
Президент України Володимир Зеленський і президент США Джозеф Байден у Вашингтоні, вересень 2023 року. Фото: president.gov.ua

Президенту Сполучених Штатів Америки Джозефу Байдену, а також кандидатам у президенти США Дональду Трампу і Камалі Гарріс буде представлено план перемоги України.

Про це сказав президент України Володимир Зеленський у відеозверненні, повідомляє Gazeta.ua.

"Незмінно працюємо з представниками обох партій у Сполучених Штатах Америки. На полях форуму в Італії провів зустріч із делегацією конгресу США. Говорили, зокрема, про план перемоги для України, про певні його деталі", - сказав Зеленський.

"А повністю ми представимо всі кроки президенту Сполучених Штатів Байдену і обом кандидатам у президенти - Трампу і Гарріс", - заявив президент України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 95 боїв з початку доби: Генштаб повідомив про обстановку на фронті

"Головне для нас зараз - на початку осені максимально зміцнити позиції України, українців. Захист наших міст, сіл від російського терору. Звичайно, більше можливостей нашим воїнам на фронті - це і Покровськ, Торецьк, Курахівський напрямок та інші точки найбільшого зосередження російських сил", - сказав Зеленський.

Президент України сказав про нові домовленості щодо допомоги снарядами, фінансами для виробництва зброї, дронів і ракет в Україні.

"ППО - незмінний пріоритет", - заявив глава держави.

Також Зеленський сказав про далекобійність.

"Ми продовжуємо на всіх рівнях переконувати партнерів щодо далекобійності. Росія може ухилятись від пошуків миру рівно настільки, наскільки світ ухиляється від сильних рішень заради поразки для Росії. Далекобійність - одне з таких ключових, стратегічних рішень", - сказав президент.

Говорячи про засідання Контактної групи з питань оборони України, Зеленський подякував країнам-партнерам.

"Я дякую всім у світі, хто допомагає нам наближати ці безумовно необхідні кроки партнерів. Зараз за оголошені кроки на "Рамштайні" й за іншу допомогу, яка була погоджена саме на цьому тижні, я хочу відзначити Німеччину, Америку, Британію, Канаду, Іспанію, Нідерланди, Швецію, Норвегію, Румунію, Литву та Латвію. Дякую всім вам, друзі", - звернувся президент України.

6 вересня Зеленський прибув на авіабазу "Рамштайн" у Німеччині для участі у засіданні Контактної групи з питань оборони України.

У фокусі на засіданні була тема забезпечення України системами ППО і ракетами до них, сказав міністр оборони України Рустем Умєров.

Того ж дня США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні, який передбачає, зокрема, допомогу для ППО та артилерійські боєприпаси.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський: план перемоги України представимо Байдену, а також Трампу і Гарріс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі