понеділок, 12 серпня 2024 21:25

Спецтема: Війна Росії проти України

СБУ затримала трьох проросійських агітаторів, серед яких "підпільний" представник партії Шарія
4

СБУ викрила ще трьох прокремлівських агітаторів, які діяли у різних регіонах України
Фото: t.me/SBUkr
СБУ викрила ще трьох прокремлівських агітаторів, які діяли у різних регіонах України
СБУ викрила ще трьох прокремлівських агітаторів, які діяли у різних регіонах України
СБУ викрила ще трьох прокремлівських агітаторів, які діяли у різних регіонах України

Служба безпеки викрила ще трьох прокремлівських агітаторів, які діяли у різних регіонах України.

Зловмисники публічно підтримували збройну агресію РФ та закликали до захоплення всієї території нашої держави. Про це повідомила пресслужба СБУ.

Так, у Миколаївській області затримано керівника підпільного осередку партії проросійського блогера Анатолія Шарія. Зловмисник намагався налагодити підривну діяльність прокремлівської "філії" у прифронтових районах області.

Для цього він залучив п'ятьох місцевих жителів, колишніх представників забороненої партії, та створив власний Telegram-канал.

Там фігуранти поширювали фейки російської пропаганди, в яких "відбілювали" воєнні злочини росіян та виправдовували захоплення частини території України.

Також адміністратор ворожого інтернет-ресурсу закликав ухилятися від мобілізації в Україні та підбурював до провокацій проти співробітників ТЦК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хабар у пів мільйона доларів: ексзаступника міністра енергетики і його довірену особу відправили до СІЗО

На Запоріжжі затримано місцевого жителя - представника російської партії ЛДПР, яка підтримує війну проти України.

На власній сторінці в "Однокласниках" він агітував до захоплення обласного центру та підняття прапора РФ на місцевих держустановах.

У Тернопільській області: викрито проросійську пропагандистку з Дніпра, яка приїхала на Тернопільщину і розповсюджувала у Telegram-каналах дописи ексочільника забороненої партії Держава Дмитра Васильця.

Наразі затриманим повідомлено про підозру за статтею виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України.

Злочинні дії очільника підпільного осередку партії Шарія додатково кваліфіковано за двома статтями Кримінального кодексу України.

Триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до підривної діяльності на користь РФ. Зловмисникам загрожує до 8 років тюрми з конфіскацією майна.

Служба безпеки затримала на Донеччині ще одну інформаторку воєнної розвідки РФ.

Зловмисниця передавала агресору локації оборонних ліній підрозділів ЗСУ на Покровському напрямку, повідомила 12 серпня пресслужба СБУ.

Зараз ви читаєте новину «СБУ затримала трьох проросійських агітаторів, серед яких "підпільний" представник партії Шарія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі