понеділок, 12 серпня 2024 20:30

Хабар у пів мільйона доларів: ексзаступника міністра енергетики і його довірену особу відправили до СІЗО

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід колишньому заступнику міністра енергетики Олександру Хейлу, якого затримали на $500 тис. хабаря.

Хейла відправили під варту до 8 жовтня із можливістю внесення 25 млн грн застави. Про це повідомили hromadske.

Рішення ухвалила слідча суддя Наталія Мовчан.

Автор: hromadske.ua
  Колишній заступник міністра енергетики Олександр Хейло (третій ліворуч) у залі суду, 12 серпня
Колишній заступник міністра енергетики Олександр Хейло (третій ліворуч) у залі суду, 12 серпня

Також ВАКС задовольнив клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і взяв під варту Сергія Пилипчука, довірену особу Хейла, повідомив Центр протидії корупції.

Рішення ухвалила суддя Катерина Сікора і визначила можливість застави у 65 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щодо голови Антимонопольного комітету відкрили справу. Його родина за три роки придбала майна на 70 млн грн - ЗМІ

За даними слідства, через Пилипчука передавали гроші, які слідство називає неправомірною вигодою за рішення передати обладання для видобутку вугілля, пише Центр протидії корупції.

Пилипчук під час виступу на суді назвав все провокацією. Заявив, що домовлявся із заступником міністра однієї з європейських країн про 1 гігават електроенергії.

Пилипчука хотів взяти на поруки колишній народний депутат від ВО "Свобода" Едуард Леонов.

Прокурор просив визначити підозрюваному заставу у розмірі 100 млн грн, але суддя обрала заставу у 65 млн.

Сьогодні Служба безпеки України повідомила про затримання заступника міністра енергетики Олександра Хейла на $500 тис. хабаря. За цю суму посадовець, користуючись своїми повноваженнями, пообіцяв керівникам держпідприємств Львівсько-Волинського вугільного басейну безперешкодно передати у користування гірничо-видобувне обладнання із шахт прифронтового району Донеччини, повідомила СБУ.

Сьогодні ж Кабінет міністрів звільнив Хейла з посади заступника міністра, заявили в уряді. Олександр Хейло був заступником міністра енергетики з вересня минулого року.

Зараз ви читаєте новину «Хабар у пів мільйона доларів: ексзаступника міністра енергетики і його довірену особу відправили до СІЗО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі