пʼятниця, 13 вересня 2024 03:39

Прем'єр Великої Британії відповів на погрози Путіна щодо можливої війни РФ з НАТО

Прем'єр Великої Британії відповів на погрози Путіна щодо можливої війни РФ з НАТО
Прем'єр-міністр Великої Британії Кір Стармер відповів на погрози Володимира Путіна. Фото: ВВС

Прем'єр-міністр Великої Британії Кір Стармер наголосив, що російський диктатор Володимир Путін розпочав війну в Україні і може закінчити її в будь-який час.

Так він відповів на погрози Путіна щодо війни з НАТО, яку Росія може розпочати у разі використання Україною британських ракет великої дальності на території Росії, пише The Guardian.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін за кілька років може напасти на країну НАТО - Пісторіус

"Ми не шукаємо ніякого конфлікту з Росією, у нас немає таких намірів. Цей конфлікт почала саме Росія. Росія незаконно вторглася в Україну. Росія може негайно припинити цей конфлікт. Україна має право на самооборону", - заявив Стармер.

Велика Британія забезпечила "навчання та спроможності", щоб допомогти Україні відбити російське вторгнення. Його візит до США частково присвячений "подальшій дискусії щодо цієї здатності", прокоментував британський прем'єр.

Путін напередодні заявив, що удари далекобійною зброєю по території РФ будуть означати пряму участь західних країн у війні.

На його думку, Україна самотужки не може знаходити цілі без західної розвідки.

Якщо Захід допомагатиме Україні бити вглиб Росії, то "зміниться сама суть конфлікту" і Кремль буде ухвалювати відповідні рішення "з огляду на ті загрози, які нам створюватимуться", заявив очільник Кремля.

Зараз ви читаєте новину «Прем'єр Великої Британії відповів на погрози Путіна щодо можливої війни РФ з НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі