четвер, 12 вересня 2024 10:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін за кілька років може напасти на країну НАТО - Пісторіус

Путін за кілька років може напасти на країну НАТО - Пісторіус
Росія зробила ставку на військову економіку та, ймовірно, за кілька років буде спроможна атакувати країну НАТО. Фото: eastnews.ua

Російська Федерація уже через кілька років зможе напасти на країну Північноатлантичного альянсу.

Про це заявив міністр оборони ФРН Борис Пісторіус, повідомляє "Укрінформ".

"Безпекова ситуація залишається в осяжному майбутньому дуже серйозною. Ми маємо виходити з того, що російська армія до 2026 року виросте більш ніж на 30%, до 1,5 млн солдатів. Росія зробила ставку на військову економіку та зможе, ймовірно, за кілька років підготувати своє військо так, що воно буде спроможне напасти на територію НАТО", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни дві години атакували столицю

Берлін робить усе, щоб посилити власну обороноспроможність і водночас продовжувати підтримувати Україну в її важкому протистоянні РФ, додав Пісторіус.

Під час дебатів кандидат у президенти Сполучених Штатів Америки від Республіканської партії Дональд Трамп уникнув прямої відповіді на питання про те, чи хоче він перемоги України у війні. Натомість Камала Гарріс у відповідь на таку риторику опонента заявила, що, якби Трамп був президентом, то Володимир Путін скоріше захопив би Київ.

Якби Трамп був президентом, то Путін сидів би вже в Києві, приглядаючись до решти Європи, починаючи з Польщі, сказала вона.

Зараз ви читаєте новину «Путін за кілька років може напасти на країну НАТО - Пісторіус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі