неділя, 11 серпня 2024 22:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські окупанти влаштували пожежу на території ЗАЕС: відео

Російські окупанти влаштували пожежу на території ЗАЕС: відео
Російські окупанти влаштували пожежу на території ЗАЕС. Фото: скріншот з відео

Російські окупанти влаштували пожежу на території Запорізької атомної станції.

Наразі показники щодо радіації в нормі. Про це повідомив президент Володимир Зеленський у соцмережах.

Він вкотре наголосив, що поки російські терористи зберігають контроль над атомною станцією, нормальною ситуація не є й не може бути.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти зареєстрували частину росгвардії на ЗАЕС

"Росія з першого дня захоплення Запорізької АЕС використовує її суто для шантажу і України, і всієї Європи та світу. Чекаємо реакції світу, чекаємо реакції МАГАТЕ. Росія повинна за це відповідати. Лише український контроль над Запорізькою станцією може гарантувати повернення до нормальності та повної безпеки", - підкреслив він.

Перед цим начальник Нікопольської РВА Євген Євтушенко заявив, що ЗАЕС працює у штатному режимі, а росіяни, імовірно, підпалили в градирні автомобільні шини у великій кількості.

ОНОВЛЕНО

Станом на 22:30 змін радіаційного стану в районі Запорізької АЕС не зафіксовано, радіонуклідів техногенного походження не виявлено.

"Посилено моніторимо ситуацію поблизу ЗАЕС. Пости Укргідрометцентру, розташовані поблизу станції, працюють в оперативному режимі, щоб забезпечити своєчасне відслідковування радіаційного фону", - повідомив голова МВС Ігор Клименко в Telegram.

Інтенсивні пожежі поблизу тимчасово окупованої росіянами Запорізької АЕС стають ще одним із викликів, з якими стикається найбільша в Європі атомна електростанція.

Це, зокрема, ставить під загрозу зовнішнє електропостачання, повідомляє пресслужба Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ).

В агентстві зазначають, що протягом минулого тижня експерти кілька разів спостерігали пожежі на різних відстанях від ЗАЕС і в прилеглих селах. Зокрема, було видно дим на північ від ЗАЕС.

Зараз ви читаєте новину «Російські окупанти влаштували пожежу на території ЗАЕС: відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі