четвер, 12 вересня 2024 06:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія потужно атакувала Конотоп - багато руйнувань і постраждалих
Оновлено
5

Росія завдала ударів по Конотопу на Сумщині. Енергетична інфраструктура зазнала значних пошкоджень.

Є поранені, повідомив 12 вересня у Facebook мер Артем Семеніхін.

"У нас відбулося кілька "прильотів", ворог уразив інфраструктуру нашого міста. В місті зараз відсутнє світло. Зайнялися пожежі. Ворог завдав удар, зокрема, по центру міста, по житловій забудові. Сподіваюсь, що ми змогли вивести всіх мешканців з будинку. Зараз запускаємо резервні джерела живлення для того, щоб забезпечити мережу водою, бо не вистачає води для того, щоб гасити пожежі. Ситуація з електропостачанням в Конотопі - критична", - заявив міський голова.

Семеніхін додав, що будуть запущені пункти незламності. Двоє людей госпіталізовано.

"Всі хірурги міста знаходяться на роботі. Звернення від постраждалих продовжують надходити. На даний час госпіталізовано двох чоловіків. Один із них у дуже критичному стані (кома). До слова сказати, той, що в комі якраз їхав рятувати людей", - йдеться у повідомленні.

Точна кількість постраждалих невідома.

ОНОВЛЕНО:

"Попередньо, внаслідок ворожої атаки поранення різного ступеня тяжкості отримали 13 людей. На місці працюють аварійно-рятувальні служби. Проводиться ліквідація наслідків авіаційного удару", - стало відомо о 6:35.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Міненерго розповіли про наслідки останніх атак РФ

Семеніхін наголосив, що усім мешканцям варто зробити запаси води, оскільки водопостачання буде зупинено на деякий час. Точний графік водопостачання буде оприлюднено зранку.

"Також організовано вивезення людей чиї помешкання постраждали, в місця для тимчасового перебування. Енергетики в цю мить роблять все більше навіть чим можливо щоби дати світло в лікарню і на водоканал. Коли зʼявиться електрика в домівках мешканців хоча б погодинно - ніхто не візьметься зпрогнозувати", - проінформував мер.

Стало відомо, що російські терористи знищили ділянку трамвайної колії в центрі міста, тож рух трамваїв буде обмежено. Також повідомляється, що пошкоджено велику кількість навчальних закладів.

"Точної кількості на цей момент невідомо. Але пошкодження в основному це вибиті вікна (дуже велика кількість) і двері. Завтра дитячі садки працюватимуть в режимі чергових груп. Пошкоджено будівлі (в основному вибиті вікна) у великої кількості лікувальних корпусів. Медичне обладнання серйозної шкоди немає. Лікарні працюють", - наголосив Семеніхін.

Серед поранених внаслідок авіаудару по Конотопу є неповнолітній, повідомила згодом Нацполіція.

Пошкоджено сім багатоквартирних будинків, один житловий будинок, лікарню, навчальний заклад, автомобілі, гаражі, магазин.

Увечері 11 вересня російські війська запустили кілька груп ударних безпілотників на територію України, вночі повітряну тривогу оголошували в Києві.

Після 3:00 під час оголошеної повітряної тривоги у Хмельницькій області пролунали вибухи.

Зараз ви читаєте новину «Росія потужно атакувала Конотоп - багато руйнувань і постраждалих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі