вівторок, 10 вересня 2024 04:26

Молдова не дозволила ізраїльським прочанам в Умань проїзд своєю територією

Молдова не дозволила ізраїльським прочанам в Умань проїзд своєю територією
Молдова не дозволила ізраїльським паломникам проїзд своєю територією. Фото: УНІАН

Молдова відмовила ізраїльським паломникам, які їдуть до Умані, проїзд по свої території. Переговори тривали кілька місяців, але закінчилися безрезультатно.

Відмова Кишинева позначиться на близько 15 тис. пасажирах чартерних рейсів, приблизно половини з 30 тис. паломників, які хотіли б поїхати до Умані цього року, повідомив Леві Іцхак Гвірц з організації "Іхуд Бреслев" в Умані, пише "Інтерфакс".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гори сміття, долар по 43 грн і заборона на алкоголь - як хасиди святкували Рош га-Шана в Умані

Туристичні компанії Ізраїлю вже повертають гроші за квитки прочанам, які збиралися летіти до Кишинева, а потім уже добиратися до Умані. Вони розглядають можливість організації поїздок до України через аеропорти Румунії та Польщі.

Щорічно десятки тисяч євреїв, які сповідують одну з течій іудаїзму - хасидизм, здійснюють прощу до Умані, де розташована могила засновника брацлавського хасидизму цадика Нахмана, який жив наприкінці XVIII - початку XIX століття. Паломництво приурочене до святкування єврейського нового року Рош га-Шана, який цього року відзначають із 2 до 4 жовтня. Хасиди вважають, що якщо вони зустрінуть Рош га-Шана біля могили цадика Нахмана, то наступний рік буде дуже щасливим для них.

У вересні 2023 року понад 35 тис. паломників відвідали Умань. З них близько 30 тис. прибули в Україну через Молдову.

Зараз ви читаєте новину «Молдова не дозволила ізраїльським прочанам в Умань проїзд своєю територією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі