четвер, 04 липня 2024 12:08

Які речі категорично не можна кидати у пральну машину: запам'ятайте цей перелік

Які речі категорично не можна кидати у пральну машину: запам'ятайте цей перелік
Є перелік речей, які категорично не можна прати у пальній машині Фото: pinterest

Пральна машина - справжній помічник у побуті, але є речі, які категорично не варто прати у ній.

Ось список тих, які краще прати руками або здати у хімчистку.

Об'ємні постільні речі

Не періть в машині об'ємні речі з натуральними наповнювачами, такі як подушки і ковдри. Пух, вовна та перо можуть звалюватися, а вата - збитися в грудки. Крім того, через воду речі важчають, і машинка не може їх віджати, що призводить до розбовтування барабана та ламання техніки.

Шовкові та делікатні тканини

Шовкові вироби та інші делікатні тканини можуть пошкодитися від механічного впливу пральної машини. Інтенсивне прання може спричинити втрату форми, розтягнення або навіть розрив таких матеріалів.

Ці речі краще прати вручну або здавати у хімчистку.

Речі зі стразами та паєтками

Одяг зі стразами, паєтками та металевими кнопками, слід прати тільки вручну або віддавати в хімчистку - машинне прання може призвести до відклеювання дрібних деталей, через що одяг втратить свою привабливість. Крім того, прикраси, що відірвалися, можуть пошкодити пральну машину: подряпати барабан, засмітити злив і порвати манжету.

Речі жорсткої форми

Пальта та піджаки з натуральної вовни та кашеміру при машинному пранні деформуються. Здавайте їх у хімчистку, інакше ваш статусний одяг перетвориться на ганчірку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як випрати шкіряні штани і не зіпсувати їх

Шкіряний та хутряний одяг

Шкіряний, замшевий і хутряний одяг не можна прати самостійно, якщо ви не хочете його викинути. Те саме стосується речей зі штучного хутра. Винятком є ​​сучасна екошкіра, яку можна прати в машинці на делікатному режимі без віджиму.

Прання іноді може здаватися нескінченним завданням, і оскільки ми робимо це так часто, більшість з нас, ймовірно, навіть не замислюється над тим, що ми робимо, коли закидаємо одяг і постільну білизну в пральну машину.

Однак, якщо ви робите хоча б одну з цих п'яти речей, ви маєте дуже шкідливі звички, які можуть завдати шкоди вашій пральній машині та вашому одягу.

Зараз ви читаєте новину «Які речі категорично не можна кидати у пральну машину: запам'ятайте цей перелік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі