четвер, 04 червня 2020 02:28

Затишна спальня: назвали особливості інтер'єру для швидкого сну
14

Спальня 2020: назвали особливості інтер’єру для швидкого сну
Фото: remontbp.com
Спальня 2020: назвали особливості інтер’єру для швидкого сну
Спальня 2020: назвали особливості інтер’єру для швидкого сну
Спальня 2020: назвали особливості інтер’єру для швидкого сну
Спальня 2020: назвали особливості інтер’єру для швидкого сну

Часто причина відчуття не висипання через розстановку меблів у спальні. Фактично третину життя людина витрачає на сон, а отже, приблизно стільки ж проводить у спальні. Ми можемо про це довго навіть не здогадуватись, але дизайн і мікроклімат у спальні суттєво впливають на якість сну.

Як облаштувати спальню, щоб із легкістю засинати, а прокидатись сповненим сил – далі у матеріалі.

Місце для сну

Головним фактором, що впливає на сон, є місце для сну. Якість самого ліжка не так значно впливає на сон, як якість матраца. Оптимальним вважається матрац середньої жорсткості, але це дуже індивідуально, тому, вибираючи матрац, варто обов'язково тестувати його. Не варто замовляти моделі, якими ви не користувалися раніше, навмання або орієнтуючись на відгуки в інтернеті. Краще самостійно протестувати матеріал і пружини матраца на собі, полежавши на ньому кілька хвилин.

Темрява

Чим темніше в спальні, тим легше в ній заснути - вся справа в тому, що наша нервова система підпорядковується добовому циклу, орієнтуючись на зміну освітлення. Освітлення і велика кількість гаджетів з екранами, які випромінюють синє світло, значно порушують добові ритми організму.

Температура і якість повітря

Якщо в кімнаті занадто холодно або занадто спекотно, ви довго не зможете заснути. Той же результат очікує вас, якщо повітря в приміщення важке. Оптимальна температура для сну становить 18 градусів.

Якщо в спальні дуже спекотно і задушливо, обов'язково провітрюйте кімнату перед сном, якщо занадто холодно – візьміть обігрівач, який зможете ненадовго включати перед сном, щоб забезпечити комфортну температуру. У будь-якому випадку, домашній термометр в кімнаті вам не завадить .

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яскраві інтер'єри: назвали дії на людину найпопулярніших кольорів

Колір стін

Колірна гамма приміщення впливає на те, як ми себе почуваємо. Головна роль спальні - розслаблення і сон, відповідно, і кольори, що використовуються в оформленні цього приміщення повинні бути заспокійливими.

Однозначно варто уникати дуже яскравих, кричущих кольорів - це надмірно стимулює нервову систему і заважає засипанню. Можна виділити три категорії відтінків, які варто використовувати в спальні: це світлі, холодні і темні тони. Світлі відтінки створюють максимально нейтральну, спокійну обстановку. Холодні відтінки на зразок синього і блакитного, прохолодних зелених відтінків заспокоюють (в той час як теплі - стимулюють).

Темні кольори - ще одні великі помічники в спальні, адже вони створюють в приміщенні відчуття ночі, стимулюючи процес засинання.

Мінімалізм

Якщо перед сном навколо себе ви спостерігаєте багато мотлоху, це може заважати вашому нормальному засипанню. Він викликає відчуття тривоги і незручності і аж ніяк не сприяє розслабленню. Тому однозначно варто звернутися до перевірених способів організації зберігання, позбутися від зайвих речей і винести все непотрібне з оазису спокою, яким є ваша спальня.

Спальня в стилі лофт відноситься до сучасного напрямку дизайну. Цей стиль з'явився в той час, коли виробничі фабрики в Америці почали зупинятися і залишати просторі приміщення. У них оселилися художники та інші представники богеми, які намагалися прикрасити свої будинки, але грошей на дорогий ремонт і меблі у них не було, і тому все виходили з положення як могли.

Одна частина величезного приміщення залишалася обштукатуреної, в другій, прямо навпроти кухонного гарнітура стояв ліжко. Зверху над усім цим висіла величезна кована люстра, запозичена з класичного стилю. Ось власне так і з'явився всіма улюблений на сьогодні стиль лофт.

Зараз ви читаєте новину «Затишна спальня: назвали особливості інтер'єру для швидкого сну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі