четвер, 04 липня 2024 07:20

Стало відомо, хто очолить командування авіації Повітряних сил

Стало відомо, хто очолить командування авіації Повітряних сил
Командування авіації Повітряних сил Збройних сил України очолить Сергій Голубцов. Фото: armyinform com ua

Новостворене командування авіації Повітряних сил Збройних сил України очолить військовий льотчик, начальник управління підготовки авіації бригадний генерал Сергій Голубцов.

Командування було створене в межах існуючої чисельності військовослужбовців управлінської ланки. Про це повідомили у Повітряних силах.

"Це фаховий військовий льотчик, який добре знає справу зсередини, саме він нині очолить командування авіації Повітряних сил, яке створено в межах існуючої чисельності військовослужбовців управлінської ланки", - йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що в результаті формування командування авіації Повітряних сил не відбулося збільшення ані кількості військовослужбовців в новій структурі, ані штабів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Конгресі США закликали навчати більше українських пілотів на F-16 - Politico

У командуванні пояснили, що зміна організаційно-штатної структури відбувається планово, відповідно до стандартів НАТО.

"Відбудеться вона і в авіаційних частинах. Скажімо, бригада тактичної авіації стане авіаційним крилом і т.д." - пояснили військові.

Нагадали також, що кілька тижнів тому Голубцов в інтерв'ю "Радіо Свобода" висловлювався щодо винищувачів F-16 та "усього, що цікавить суспільство стосовно перспектив української військової авіації".

Відомо, що Сергій Голубцов із 2011 по 2015 роки був командиром 114-ї бригади тактичної авіації. У 2020 році він став начальником авіації Командування Повітряних сил ЗСУ. У 2022 році призначений командувачем повітряного командування "Центр".

Голубцов нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня (2 травня 2022 рік) - за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі. Він також є кавалером ордена Данила Галицького (6 грудня 2012 рік).

Перші F-16 мають прибути в Україну вже найближчим часом. Підготовка українських пілотів ще триває, повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш.

За його словами, вже є льотчики, які завершують навчання, і невдовзі мають прибути в Україну та виконувати завдання тут безпосередньо.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, хто очолить командування авіації Повітряних сил». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі