понеділок, 01 липня 2024 20:52

Перші F-16 мають прибути в Україну вже найближчим часом - Повітряні сили

Перші F-16 мають прибути в Україну вже найближчим часом - Повітряні сили
Перші F-16 мають прибути в Україну вже найближчим часом. Фото: Getty Images

Перші F-16 мають прибути в Україну вже найближчим часом.

Процес підготовки наших пілотів ще триває. Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш, передає "24 Канал".

Водночас речник додав, що вже є льотчики, які завершують навчання, і які ось-ось вже мають прибути в Україну і виконувати завдання тут безпосередньо. Надати більше деталей він не може, бо це таємна інформація.

Окремо Євлаш зазначив, що незабаром також мають прибути західні винищувачі. Підготовка інфраструктури для них добігає кінця. Військовий додав, що ворог, звичайно, полюватиме на F-16, тому проводиться комлекс заходів для убезпечення їх від майбутніх ударів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данія завершила підготовку першої групи українських фахівців для обслуговування F-16

"Україні потрібна велика кількість пілотів та інженерів, які обслуговуватимуть літаки. Тому підготовка технічних спеціалістів відбувається безперервно - одні повертаються з навчань, на їх місце прибувають інші", - зазначив він.

За словами Євлаша, деяка частина фахівців вже підготовлена і перебуває в очікуванні на F-16.

"Вони наразі мають можливість обмінятися отриманим досвідом і навичками з побратимами", - підкреслив речник Повітряних сил.

Винищувачі четвертого покоління F-16, які Сполучені Штати Америки нададуть українським військовим, будуть розміщені на території України. Це передбачає угода з безпеки між Вашингтоном та Києвом.

У разі загрози Україна зможе використати надані системи протиповітряної оборони, зокрема передані США для знищення російських літаків.

Зараз ви читаєте новину «Перші F-16 мають прибути в Україну вже найближчим часом - Повітряні сили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі