середа, 19 червня 2024 14:24

Спецтема: Війна Росії проти України

F-16 розмістять на території України - США

F-16 розмістять на території України - США
Радник президента США також наголосив, що у випадку загрози Україна зможе використати надані системи протиповітряної оборони, зокрема ті, що передали США, для знищення російських літаків. Фото: pixabay.com

Винищувачі четвертого покоління F-16, які Сполучені Штати Америки нададуть українським військовим, будуть розміщені на території України.

Це передбачає безпекова угода між Вашингтоном і Києвом, заявив радник Білого дому з питань нацбезпеки Джейк Салліван в інтерв'ю PBS.

"Планується поставити Україні F-16. І двостороння безпекова угода, яку підписали президент Джо Байден і президент Володимир Зеленський, підкріпила цей пункт. Ми хочемо допомогти Україні мати цей потенціал. Це має бути потенціал, який базується в Україні", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Начальник авіації розповів про озброєння, яке прийде разом із F-16

Радник президента США також наголосив, що у випадку загрози Україна зможе використати надані системи протиповітряної оборони, зокрема ті, що передали США, для знищення російських літаків.

"Йдеться навіть про літаки, які перебувають у повітряному просторі РФ", - зазначив Салліван.

Процес навчання пілотів для польотів на винищувачах F-16 не є швидким. У світі мало місць, які підходять для навчання.

Зараз ви читаєте новину «F-16 розмістять на території України - США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі