вівторок, 02 липня 2024 14:40

Україна та Угорщина готують двосторонню угоду

Україна та Угорщина готують двосторонню угоду
Президент України Володимир Зеленський і прем'єр Угорщини Віктор Орбан у Києві. Фото: Facebook.com/zelenskyy.official

Президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан домовилися працювати над угодою, яка зніме двосторонні проблеми.

Про це повідомила "Європейська правда".

"Зміст нашого діалогу з усіх сьогоднішніх питань може стати основою для майбутнього двостороннього документа між нашими державами, який регулюватиме всі наші відносини і буде заснований на дзеркальному підході у відносинах між країнами", - заявив Зеленський.

"Ми бажаємо налагодити відносини між нашими країнами, ми бажаємо підписати глобальну угоду про співробітництво з Україною, подібну до тих угод, які в нас діють з іншими сусідами Угорщини", - сказав Орбан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Орбан запропонував Зеленському переговори з Росією

Орбан заявив, що Угорщина готова підтримати модернізацію української економіки, а також має намір допомагати Україні у період свого головування у Раді ЄС.

"Бажаю всього найкращого Україні, і під час головування Угорщини ми будемо допомагати вам у всьому, у чому зможемо", - сказав угорський прем'єр.

2 липня Віктор Орбан прибув до Києва. Президент України зустрівся із угорським прем'єром. Візит Орбана до України пов'язаний із головуванням Угорщини у Раді Європейського Союзу.

25 червня у Люксембурзі офіційно розпочалися переговори про вступ України до ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Україна та Угорщина готують двосторонню угоду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі