четвер, 04 липня 2024 15:00

У КМДА прокоментували заяву Лубінця про схему чиновників з виїзду за кордон

У КМДА прокоментували заяву Лубінця про схему чиновників з виїзду за кордон
У КМДА назвали заяви Дмитра Лубінця маніпулятивними та необґрунтованими. Фото: guide.kyivcity.gov.ua

Київська міська державна адміністрація заявила, що інформація уповноваженого Верховної Ради з прав людини Дмитра Лубінця про те, що родичі київських посадовців незаконно виїхали за кордон під приводом евакуації дітей-сиріт "ґрунтується на припущеннях і не підтверджується конкретними фактами".

Про це заявила Служба у справах дітей та сім'ї КМДА.

У столичній держадміністрації сказали, що 24 лютого 2022 року більшість центральних органів виконавчої влади виїхали з Києва, а перед столицею постала задача швидко прийняти рішення про порятунок та евакуацію дітей, зокрема які були вихованцями центрів соціально-психологічної реабілітації і безпосередню відповідальність за яких несе держава.

Також заявили, що на початку березня 2022 року не існувало порядків і механізмів евакуації дітей, оскільки Міністерство соціальної політики, Національна сервісна служба та офіс уповноваженого Верховної Ради з прав людини не надавали жодних вказівок і рекомендацій щодо порядку подальших дій та способів евакуації дітей-сиріт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Балерина на мільярд і родичі-підрядники: журналісти випустили другу серію розслідування про директора Київського метрополітену

"Місцевою владою без допомоги будь-якого державного органу та без підтримки жодного посадовця центрального рівня проведено переговори з урядом Німеччини та винайдено можливість для евакуації дітей до міста Вупперталь землі Північний Рейн - Вестфалія", - сказали у КМДА.

Також Служба у справах дітей та сім'ї заявила, що під час моніторингових візитів представникам офісу омбудсмена надавали інформацію про всіх без винятку дітей, які перебували або продовжують перебувати в евакуації.

"Представники установи, яка прийняла наших дітей, вкрай обурені некомпетентною та зверхньою поведінкою представників моніторингової групи та відсутністю поваги до Уряду Німеччини, який понад 2 роки утримує наших дітей! Теза про схему для виїзду за кордон та ухиляння родичів чиновників абсолютно маніпулятивна та необґрунтована", - заявили у КМДА.

3 липня омбудсмен Дмитро Лубінець заявив про викриття схеми, як діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, стали прикриттям для близьких родичів київських посадовців, щоб нелегально виїхати за кордон й уникнути мобілізації.

Київська міська прокуратура заявила про відкриття кримінального провадження.

Зараз ви читаєте новину «У КМДА прокоментували заяву Лубінця про схему чиновників з виїзду за кордон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі