субота, 06 липня 2024 16:49

Зеленський на наступному тижні може зустрітися з Байденом: подробиці

Зеленський на наступному тижні може зустрітися з Байденом: подробиці
У президента США Джо Байдена працюють над організацією зустрічі із президентом України Володимиром Зеленським. Фото: Getty Images

У президента США Джо Байдена працюють над організацією зустрічі із президентом України Володимиром Зеленським уже наступного тижня.

Вона може пройти в рамках саміту НАТО у Вашингтоні. Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на розшифровку брифінгу високопосадовця Білого дому.

За його словами, 9 липня Байден зустрінеться з лідерами НАТО у рамках заходу, присвяченого 75-й річниці альянсу. У середу, 10 липня, на саміті він привітає Швецію як нового члена НАТО, на вечір заплановано спільну вечерю у Білому домі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На саміті НАТО оголосять про посилення української ППО

У четвер, 11 липня, відбудуться зустрічі з ЄС та партнерами альянсу в Індо-Тихоокеанському регіоні - Австралією, Японією, Республікою Корея та Новою Зеландією. У другій половині дня відбудеться засідання Ради Україна-НАТО.

Після цього Байден проведе заходи за участю майже 20 союзників та партнерів, які вже підписали угоди щодо безпеки з Україною.

"І хоча у президента буде досить напружений графік, ми працюємо над організацією зустрічей з різними світовими лідерами на полях саміту, включаючи президента Зеленського. І найближчими днями ми матимемо більше інформації про них, якою ми поділимося", - додав чиновник.

Станом на сьогодні українська сторона офіційно не казала про поїздку Зеленського до Вашингтона.

США приймуть саміт Північноатлантичного альянсу у Вашингтоні 9-11 липня. Офіційні заходи розпочнуться 10 липня.

Водночас Україна не отримає запрошення на вступ до НАТО під час ювілейного саміту Альянсу. Про це президент Володимир Зеленський сказав в інтерв'ю Bloomberg.

Він хотів би, щоб цей саміт НАТО був успішний для всіх союзників. Для України першорчергову важливість має посилення протиповітряної оборони системами Patriot.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський на наступному тижні може зустрітися з Байденом: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі