середа, 03 липня 2024 21:00

Зеленський анонсував для українців нові рішення по світлу

Зеленський анонсував для українців нові рішення по світлу
Президент Володимир Зеленський зібрав нараду з урядовцями. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський заявив про нові рішення для українців щодо електрики.

Про це Зеленський сказав у відеозверненні, повідомляє Gazeta.ua.

Президент сказав, що зібрав нараду з премʼєр-міністром Денисом Шмигалем, міністром економіки Юлією Свириденко, міністром з цифрової трансформації Михайлом Федоровим і міністром фінансів Сергієм Марченком.

"Уже є чіткі деталі нових рішень для українців – нових програм, які допоможуть людям у цей час дефіцитів електрики, а також щодо стабілізації мобільного звʼязку", - заявив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як графіки відключень будуть працювати завтра

Зараз потрібен максимум можливостей забезпечити генерацію - створення нової децентралізованої генерації, сказав президент.

"І під це буде фінансовий ресурс. Найближчим часом урядовці представлять всю конкретику", - заявив Зеленський.

Раніше президент заявив, що доручив Михайлу Федорову підготувати аналіз роботи операторів зв'язку при відключеннях електроенергії.

Сьогодні обленерго застосовують три черги графіків погодинних відключень електроенергії з 13:00 до кінця доби. Головна причина застосування графіків погодинних відключень в обмеження - наслідки російських ракетних і дронових ударів по українських електростанціях. На дефіцит потужності у системі також впливає зростання споживання через літню спеку, повідомило Укренерго.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський анонсував для українців нові рішення по світлу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі