середа, 03 липня 2024 10:05

Відключення світла: Зеленський дав низку доручень урядовцям

Відключення світла: Зеленський дав низку доручень урядовцям
Президент Володимир Зеленський дав доручення урядовцям щодо стану енергетики. Фото: president.gov.ua

Міністр енергетики Герман Галущенко має в щоденному режимі інформувати населення про стан роботи енергосистеми, дефіцити, а також про заходи, що вживаються для їх заповнення.

Таке доручення йому дав президент Володимир Зеленський, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Доручив міністру енергетики буквально в щоденному режимі інформувати людей про стан роботи енергосистеми, наявні дефіцити і про те, що країна робить заради їх заповнення", - сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міненерго спростувало російські фейки про тривалі відключення світла

Він також наголосив, що "уряд має значно активніше працювати, щоб у наших людей, у наших компаній було більше можливостей закуповувати, виробляти, встановлювати все необхідне обладнання, щоб пройти цей складний період".

Президент також доручив віце-прем'єру з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністру цифрової трансформації Михайлу Федорову підготувати аналіз роботи операторів зв'язку при відключеннях електроенергії та подати його на найближчому засіданні Ставки.

"Доручив подати мені аналіз щодо операторів зв'язку: що робиться для забезпечення зв'язку в умовах відключень електрики і хто з операторів зв'язку не дотримується відповідних рішень", - наголосив Зеленський.

В Україні 3 липня застосовуватимуть графіки відключень з 08:00 до 13:00 у дві черги, в інші години доби - буде три черги відключень одночасно, повідомили в Укренерго.

Причина - високий рівень енергоспоживання через спеку. Актуальні графіки погодинних відключень можна дізнатись на сайтах та сторінках у соцмережах обленерго.

Зараз ви читаєте новину «Відключення світла: Зеленський дав низку доручень урядовцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі