пʼятниця, 05 липня 2024 17:27

Міністерство внутрішніх справ не хоче виплачувати компенсації жертвам розстрілів на Майдані

Міністерство внутрішніх справ не хоче виплачувати компенсації жертвам розстрілів на Майдані
Представник МВС заявив, що не вважає правильним виплачувати компенсації. Фото: eastnews.ua

Міністерство внутрішніх справ України просило Київський апеляційний суд відмовити у задоволенні позовів про виплату компенсацій постраждалим під час розстрілів на Майдані.

Суд першої інстанції задовольнив позови до МВС як до особи, яка несе цивільно-правову відповідальність за дії "беркутівців" та зобовʼязав виплатити постраждалим компенсації у розмірі від 20 тис. грн до 1 млн грн, передає hromadske.

Міністерство подало на це апеляцію.

Представник МВС під час засідання 5 липня заявив, що міністерство "не завдавало шкоди потерпілим". Він назвав хибною думку суду першої інстанції про залучення МВС як сторони через те що ГУ МВС перебуває на стадії ліквідації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Надійшла до суду справа "беркутівців", які вбивали людей на Майдані

"Так, вони не хочуть виплачувати компенсації. Вони посилаються на те, що безпосередній роботодавець обвинувачених - це ГУ МВС у місті Києві, яке, на їхню думку, є окремою юридичною особою і має окремо нести відповідальність за свого працівника", - сказав прокурор Ігор Земсков.

ГУ МВС у Києві ще з 2016 року перебуває на стадії ліквідації.

"Можливо, ось-ось вона вже буде ліквідована. На мою думку, суд першої інстанції правильно оцінив саме представника МВС, тому що ГУ МВС є в складі МВС, це не окремі якісь державні органи, це все один орган, просто така от юридична структура, на жаль, у них", - додав він.

Із 18 лютого 2014 року розпочався найтрагічніший етап Революції гідності - протягом трьох днів у центрі Києва в сутичках з "беркутівцями" і "тітушками" загинули більше 100 людей. Десятки майданівців зникли безвісти, а більше тисячі отримали поранення.

Зараз ви читаєте новину «Міністерство внутрішніх справ не хоче виплачувати компенсації жертвам розстрілів на Майдані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі