неділя, 07 липня 2024 20:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Чорноморський регіон тепер завжди буде вільним від російського домінування - Зеленський

Чорноморський регіон тепер завжди буде вільним від російського домінування - Зеленський
Україна здобула зовсім інший статус для Чорноморського регіону - цей регіон тепер завжди буде вільним від російського домінування, заявив президент Володимир Зеленський. Фото: ОП

За час цієї війни Україна здобула зовсім інший статус для Чорноморського регіону - цей регіон тепер завжди буде вільним від російського домінування.

Наша держава завжди матиме свій флот - сучасний флот, власний вплив та чітку стратегію дій, нову Морську стратегію України. Про це у соцмережах та у вечірньому зверненні повідомив президент Володимир Зеленський.

З нагоди Дня Військово-Морських сил президент в Одесі привітав військових моряків та відзначив їх державними нагородами.

Глава держави наголосив, що все це було б неможливим без хоробрості й результатів наших українських морпіхів - дійсно героїчних бригад, наших моряків, воїнів Річкової флотилії, льотчиків авіації ВМС, зенітників, артилеристів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба назвав дві речі, які Україна очікує від саміту НАТО у Вашингтоні

"Усіх тих, хто знищує окупанта на морі, на суші і в повітрі. Я дякую кожному матросу, старшині й командиру Військово-Морських сил Збройних Сил України, усім рядовим та офіцерам, кожній родині наших воїнів. Дякую вам, хлопці, за вашу силу та бойовий шлях", - подякував президент.

Також Зеленський повідомив, що в Одесі вшановували пам'ять наших воїнів, які віддали своє життя заради України.

Глава держави повідомив, що сьогодні тут, в Одесі, у день наших Військово-Морських сил Збройних сил України, були нові міністри оборони й закордонних справ Нідерландів, а також новий міністр оборони Великої Британії.

Президент поінформував їх про ситуацію на полі бою; була доповідь від командувача ВМС Олексія Неїжпапи.

"Ми будемо зміцнювати український флот і надалі разом з Британією, разом з Нідерландами – є хороші нові деталі такої нашої співпраці. Говорили сьогодні про зміцнення ППО, це наш безумовний пріоритет, я вдячний за готовність робити наступні кроки - зокрема по F-16", - підкреслив президент.

Президент Володимир Зеленський привітав Військово-морські сили Збройних сил України із професійним днем.

Глава держави опублікував відео з ВМС. День Військово-морських сил Збройних сил України відзначається у першу неділю липня.

Від початку повномасштабного російського вторгнення Сили оборони України знищили 28 російських кораблів і катерів і підводний човен ворога.

Зараз ви читаєте новину «Чорноморський регіон тепер завжди буде вільним від російського домінування - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі