субота, 05 жовтня 2024 21:36

Знайдені списки ухилянтів у глави МСЕК будуть перевіряти - ДБР

Знайдені списки ухилянтів у глави МСЕК будуть перевіряти - ДБР
Знайдені списки ухилянтів у глави МСЕК в Луцьку будуть перевіряти - ДБР. Фото: slovoidilo.ua

Правоохоронці знайшли списки ухилянтів у голови Хмельницької МСЕК Тетяни Крупи.

Вони будуть перевірятися. Про це повідомила речниця ДБР Тетяна Сап'ян в ефірі телемарафону, пише Gazeta.ua.

"Списки точно будуть перевіряти і будуть з'ясовані всі обставини, за яких громадяни отримували висновки МСЕК, та чи було це пов'язано з ухиленням від мобілізації. Перевірка 100-відсотково буде", - зазначила Тетяна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мільйони доларів готівки, елітні авто та нерухомість: у Хмельницькому провели обшук у керівниці МСЕК

Адвокат Наталія Сверневська у коментарі "Суспільне Хмельницький" розповіла що може загрожувати тим, кого було внесено у знайдених списках ухилянтів.

"Треба буде встановлювати, правильний чи неправильний вказаний діагноз. Під час допиту повинні з'ясувати, чому людина звернулась у МСЕК. Можна перевірити, чи зверталась вона раніше за такою допомогою. Якщо доведуть, що діагноз неправильний, то будуть досліджуватися питання, як вдалось знайти людей, які погодились його встановити", - пояснила Сверневська.

У разі, якщо буде доведено, що у тої чи іншої людини зі списку неправильний діагноз, який встановили з метою ухилення від мобілізації - таким особам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від трьох до п'яти років, додала адвокат.

Також, якщо органи досудового розслідування встановлять, що крім вищесказаного були надані гроші щоб отримати діагноз для відстрочки і не служити в ЗСУ, то такі дії можуть передбачати декілька варіантів покарання.

"Будуть з'ясовувати, чи їх змусили дати хабар, чи вони самі його пропонували. Від цього залежатиме не тільки кваліфікація, але й міра покарання", - зауважила Сверневська.

ДБР затримали та повідомили про підозру у незаконному збагачені керівниці Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи.

При обшуку у керівниці МСЕК в робочому кабінеті було виявлено $100 тис., а також низку підроблених медичних документів, списки ухилянтів із прізвищами та фіктивними діагнозами.

Зараз ви читаєте новину «Знайдені списки ухилянтів у глави МСЕК будуть перевіряти - ДБР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі