вівторок, 02 липня 2024 19:24

Спецтема: Війна Росії проти України

В Офісі президента відреагували на пропозицію Угорщини припинити вогонь

В Офісі президента відреагували на пропозицію Угорщини припинити вогонь
2 липня під час візиту до Києва прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан попросив президента України Володимира Зеленського подумати над тим, щоб зробити паузу та припинити вогонь. Фото: ОП

Угорщина не перша країна, яка говорить про припинення вогню.

Але в України є чітка позиція, як досягти миру, її обговорення вже почалося під час першого Саміту миру. Про це в ефірі телемарафону розповів заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна та Угорщина готують двосторонню угоду

"Угорщина - не перша країна, яка говорить про подібний варіант подій. Президент України вислухав свого співрозмовника, але у відповідь виклав свою позицію, яка є чіткою, зрозумілою та відомою. Україна дійсно хоче миру, і ми маємо для цього інструмент - Україна провела перший, інавгураційний саміт миру і готується до другого", - розповів Жовква.

За його словами, якщо Росія не буде говорити мовою ультиматумів, то під час другого саміту її представники зможуть у тому чи іншому порядку бути присутніми.

2 липня під час візиту до Києва прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан попросив президента України Володимира Зеленського подумати над тим, щоб зробити паузу та припинити вогонь.

Зараз ви читаєте новину «В Офісі президента відреагували на пропозицію Угорщини припинити вогонь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі