вівторок, 25 червня 2024 17:00

Переговори про вступ України до ЄС офіційно почалися

Переговори про вступ України до ЄС офіційно почалися
Прем'єр Денис Шмигаль оголосив про початок переговорів з ЄС. Фото: Pexel

На Першій міжурядовій конференції в Люксембурзі офіційно почалися переговори про вступ України до Європейського союзу.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив на конференції, що понад два роки тому президент Володимир Зеленський підписав заявку України на вступ до ЄС. Потім Європейська Рада підтвердила статус кандидата України на вступ до блоку. Про це йдеться на трансляції конференції.

"Сьогодні ми офіційно розпочинаємо переговори про вступ України до ЄС. Це історичний день, історичний момент для України та Європи. Для нашої нації", - сказав прем'єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні історичний день. Пішов старт членства України в ЄС - Зеленський

Він додав, що тисячі українців віддали свої життя за незалежну та європейську Україну. Завдяки їм вступ України до ЄС можливий.

"Ми зробимо все, що в наших силах, щоб цього досягти. Ми розуміємо, що попереду дуже багато роботи. Ми готові до цього, ми продемонстрували, що можемо рухатись швидко і досягати неможливого", - додав Шмигаль.

Сьогодні Євросоюз офіційно розпочав переговори з Україною та Молдовою про вступ. Із початком цього процесу країни привітала президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Минулого тижня парламент Нідерландів проголосував за схвалення переговорних рамок для вступу України і Молдови до ЄС. Рішенням парламент усунув останню перешкоду для формального початку цього процесу.

Зараз ви читаєте новину «Переговори про вступ України до ЄС офіційно почалися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі