вівторок, 02 липня 2024 02:01

Блінкен пояснив, як в США бачать перемогу України

Блінкен пояснив, як в США бачать  перемогу України
Держсекретар США Ентоні Блінкен розповів, як в США бачать перемогу України. Фото: ВВС

Значним успіхом для Києва стане сильна, успішна Україна, яка буде інтегрована із Заходом, яка може стояти на власних ногах у військовому, економічному та демократичному планах.

Україна має зосередитися на спроможності стримувати ворога та захищатися від російської агресії, заявив держсекретар США Ентоні Блінкен коментуючи заяву президента України Володимира Зеленського про те, що в України та Заходу різне розуміння перемоги.

"Президент Байден проклав шлях до того, щоб понад 30 країн погодилися вести переговори з Україною про двосторонні угоди з безпеки протягом десяти років. Ці угоду також кажуть Володимиру Путіну, що він не може перечекати Україну, не може перечекати всіх партнерів України. Водночас Україна розвиває власну оборонно-промислову базу таким чином, щоб вона могла самостійно себе забезпечувати", - сказав глава Держдепу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський прокоментував наміри Трампа закінчити війну за 24 години

Чимало залежить від економіки. США роблять усе можливе, аби українська економіка не лише вистояла а й залучала нових інвесторів, які допоможуть відбудувати країну, пояснив він.

"Тепер, звісно, ​​як для військового потенціалу, так і для економічного потенціалу, ви повинні переконатися, що у вас є протиповітряна оборона, щоб спробувати захистити території, у які ви робите інвестиції. Ми керуємо цим. Я думаю, що ви побачите більше новин про це найближчими тижнями, оскільки наступного тижня ми дійдемо до саміту НАТО", - сказав він.

Той факт, що Європейський Союз відкрив процес вступу України, є найкращою гарантією того, що Україна продовжуватиме проводити необхідні реформи для зміцнення та поглиблення своєї демократії.

"Кінцевим результатом є успішна країна, яка, будучи самостійною та сильною, стане найсильнішою відповіддю Володимиру Путіну", - підсумував Блінкен.

Західні партнери Києва можуть послабити бажання Російської Федерації вести затяжну війну на знищення України та зруйнувати переконання Кремля щодо досягнення успіху силою.

Теорія перемоги російського диктатора Володимира Путіна, відповідно до якої Росія зможе здійснювати повзуче просування в Україні до нескінченності, стимулюватиме Путіна до затягування війни і зміцнюватиме його прагнення знищити українську державність, повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Блінкен пояснив, як в США бачать перемогу України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі