середа, 03 липня 2024 16:21

Спецтема: Війна Росії проти України

"Якщо він знає, як закінчити війну, має сказати про це сьогодні" - Зеленський готовий зустрітися із Трампом

"Якщо він знає, як закінчити війну, має сказати про це сьогодні" - Зеленський готовий зустрітися із Трампом
Президент України Володимир Зеленський сказав, що "потенційно готовий" зустрітися із Дональдом Трампом. Фото: president.gov.ua

Дональд Трамп повинен сьогодні ж викласти свій план швидкого завершення війни з країною-агресоркою Російською Федерацією, якщо у нього такий є.

Про це сказав президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю Bloomberg Television, повідомила "Європейська правда".

Глава держави сказав, що будь-яка мирна пропозиція повинна уникати порушення суверенітету України.

"Якщо Трамп знає, як закінчити цю війну, він повинен сказати нам про це сьогодні. Якщо є ризики для української незалежності, якщо ми втратимо державність – ми хочемо бути готовими до цього, ми хочемо знати", - заявив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Є лише одне рішення" - США відповіли на заяви Орбана про "зупинити вогонь"

Зеленський заявив про затримки у поставках зброї від західних союзників і сказав, що "потенційно готовий" зустрітися із Трампом, щоб вислухати пропозиції його команди.

"Вони не можуть планувати моє життя, життя наших людей і наших дітей. Ми хочемо зрозуміти, чи матимемо ми у листопаді потужну підтримку США, чи будемо зовсім одні", - сказав президент.

Колишній президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп, який випереджає в опитуваннях президента Джозефа Байдена перед листопадовими виборами, заявив, що здатний закінчити війну в Україні до своєї інавгурації у січні, пише "Європейська правда".

Президентські вибори у США заплановані на 5 листопада, вони стануть 60-ми виборами президента. Виборці оберуть колегії виборщиків, які через 41 день, у грудні 2024 року мають обрати президента та віцепрезидента. Також відбудуться вибори до обох палат Конгресу: Палати представників і третини Сенату.

Зараз ви читаєте новину «"Якщо він знає, як закінчити війну, має сказати про це сьогодні" - Зеленський готовий зустрітися із Трампом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі