вівторок, 02 липня 2024 21:56

Спецтема: Війна Росії проти України

"Є лише одне рішення" - США відповіли на заяви Орбана про "зупинити вогонь"

"Є лише одне рішення" - США відповіли на заяви Орбана про "зупинити вогонь"
РФ має вивести війська з території України, заявили у США. Фото: ukrinform.ua

Російська Федерація має вивести війська з території України.

Про це сказав заступник речника Держдепартаменту США Ведант Пател на заяви прем'єра Угорщини Віктора Орбана "зупинити вогонь" і "перемовини". Про сказане американським посадовцем повідомив "Укрінформ".

"Ми і НАТО чітко заявили, що тут насправді є лише одне рішення: Російська Федерація просто має вийти з території України", - сказав Пател, коментуючи заяви Орбана.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США анонсували новий пакет допомоги Україні на $2,3 млрд. Графік пришвидшили

Російська Федерація є агресором, який посягає на територіальну цілісність і суверенітет України і нехтує Статутом ООН, сказав посадовець Держдепу США.

"Я залишу право відповідним країнам говорити про свою політику, але ми чітко заявили партнерам і союзникам по всьому світу, що будь-яка держава, яка має вплив або відіграє певну роль, повинна докласти всіх зусиль, щоб забезпечити повний вихід Росії з України", - заявив Пател.

2 липня прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан прибув до Києва. Президент України Володимир Зеленський зустрівся із угорським прем'єром. Орбан запропонував Зеленському "зупинити вогонь" і почати перемовини.

Зараз ви читаєте новину «"Є лише одне рішення" - США відповіли на заяви Орбана про "зупинити вогонь"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі