четвер, 04 липня 2024 22:43

Адвокатка пояснила, як будуть діяти штрафи для військовозобов'язаних після 17 липня

Адвокатка пояснила, як будуть діяти штрафи для військовозобов'язаних після 17 липня
З 17 липня для військовозобов'язаних почнуть діяти штрафи. Фото: Главком

З 17 липня почнуть діяти штрафи для військовозобов'язаних, які не оновили свої дані у Територіальних центрах комплектування.

Це відбуватиметься шляхом надсилання на адресу останнього відомого місця реєстрації військовозобов'язаного повістки, розповіла адвокатка Катерина Аніщенко в етері "Еспресо".

"Якщо особа не оновила свої дані, наприклад, не вказала, що переїхала з Харкова до Києва, - повістка буде направлена до Харкова. Відповідно, особа не отримує повістку, але це не звільняє її від обов'язку з'явитися до ТЦК", - зазначила вона.

Повернення повістки як неотриманої, буде рахуватися ТЦК як можливість накладення штрафу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Штрафи, стягнення майна та обмеження у праві керувати авто: що чекає на тих, хто не оновить дані

"Пізніше працівники ТЦК будуть робити подання до найближчого відділу поліції, в районі якої знаходиться дана квартира чи будинок, з метою здійснити адміністративне затримання військовозобовязаного, який не з'явився до ТЦК. Якщо адміністративне затримання виявлилося безрезультативним, працівники ТЦК будуть направляти на вказану адресу вимогу", - пояснила вона.

Якщо вимога повернеться також, ТЦК матиме повний пакет документів для звернення до суду, з метою накладення адміністративного стягнення та заборони керувати транспортним засобом, розповіла Аніщенко.

Згідно з новим законом про мобілізацію, що набув чинності 18 травня 2024 року, військовозобов'язані громадяни повинні оновити свої персональні дані впродовж 60 днів.

Суми штрафів за ухилення від мобілізації становлять:

- від 17 000 до 25 000 грн - за перше правопорушення;

- від 34 000 до 59 500 гривень - для посадових і юридичних осіб.

Зараз ви читаєте новину «Адвокатка пояснила, як будуть діяти штрафи для військовозобов'язаних після 17 липня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі